Konak Meclisi: Belediye deprem sigortası yapacak

Güncelleme Tarihi:

Konak Meclisi: Belediye deprem sigortası yapacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2001 00:00


Uğur KAYAN / İZMİR, (DHA)
Haberin Devamı

KONAK Belediyesi, bünyesindeki Konak Sigortacılık Şirketi ile ‘‘Zorunlu deprem sigortası’’ yapacak. Yıllar önce kurulan ancak çalışmayan şirketi faal duruma getirdiklerini belirten Başkan Erdal İzgi, Vafıkbank'ın yan kuruluşu olan Güneş Sigorta ile protokol imzaladıklarını ve belediye olarak tapulu mülkleri sigortalayacaklarını söyledi. İzgi, hem işleri hızlandırmak hem vatandaşa daha iyi hizmet için sigorta kararı aldıklarını söyledi.

Simit büfelerine yeniden düzenleme

KONAK'taki 114 simit büfesinin yerlerinin yeniden belirlenecek. Başkan Erdal İzgi, gereksiz görülen yerlerdeki büfelerin kaldırılacağını, iki farklı model geliştirilen camekanların modernize edileceğini söyledi. Büfeleri belediyenin MERBEL şirketinin çalıştırdığını vurgulayan İzgi, ‘‘Büyükşehir Belediyesi'nin İZELMAN şirketi de büfelerini bize devretti. İncelemelerimizde pek çok korsan büfe ortaya çıkardık. Yeniden planlama yapıyoruz. Büfeleri işletenler Gevrekçiler Odası ile belediyeden onaylı belge bulunduracak. İşletmecilerin kıyafetleri de tek tip olcak’’ dedi.

Ocak ayı geliri bu yıl katlandı

KONAK Belediye Başkanı Erdal İzgi, gelirlerinin 2001 ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 102 arttığını söyledi. Personel takviyesi yapılan Gelir Müdürlüğü'nün yoğun çalışmasıyla bu sonuca ulaşıldığını belirten İzgi, 2000 yılında 583 milyar lira olan ocak gelirlerinin bu yıl 1.2 trilyon liraya yükseldiğini kaydetti. 2001 Ocak ayı giderinin 2 trilyon 197 milyar lira olduğunu kaydeden İzgi, ‘‘İller Bankası payımız 990 milyar lira oldu. Temponun artmasında personel önemli rol oynadı. Giderlerimizin yüzde 64'ünü yine personel oluşturdu. Gelirlerimizdeki artış biraz olsun bizi rahatlattı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!