Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü 7. kez koltukta

Güncelleme Tarihi:

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü 7. kez koltukta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2011 00:00

Cihabir Çulhaoğlu, 1998’de görevden alınan Hüseyin Tengerlek’in yerine Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.

Haberin Devamı

Tengerlek yargı kararıyla döndü. Çulhaoğlu da gitti. Hüseyin Tengerlek müfettişliğe geçince Cihabir Çulhaoğlu yeniden müdürlük koltuğuna geçti.
Çulhaoğlu 2003’te görevden alındı, yerine Çorum Sungurlu Milli Eğitim Müdürü Ömer Lütfü Çırak getirildi. Cihabir Çulhaoğlu gerekçesiz alındığı gerekçesiyle dava açtı, haklı bulunup göreve döndü. Çulhaoğlu’nun her defasında haklılığını kanıtlayıp mahkeme kararıyla gelmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı gidiş-dönüşleri engellelemk için “terfi” yolunu seçti.

Beşinci kez göreve dönüşünde Cihabir Çulhaoğlu terfi ettirilerek Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı’na atandı. Bu terfiyi de yargıya taşıyan Çulhaoğlu geri döndü, bu kez İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapıldı. Ama Cihabir Çulhaoğlu, bu atamayı da yargıya taşıdı ve altıncı kez makamına döndü, koltuğunu Çırak’tan aldı.

Haberin Devamı

Bu arada, hakkında açılan soruşturmalarda da suçsuz bulundu. Danıştay’ın yürütme durdurmayı kararıyla göreve döndürülen Çulhaoğlu, Mayıs 2006’da işbaşı yaparken, Danıştay, kararını yeniden gözden geçirmesi için 2. İdare Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme, Cihabir Çulhaoğlu’nun reddettiği yürütmeyi durdurma isteminde ısrar etti. 2. İdare Mahkemesi’nin kararında direnmesi üzerine Çulhaoğlu eylül başında yeniden görevden alındı. Cihabir Çulhaoğlu kendisini geri döndüren Danıştay’a bu kararı bir kez daha temyiz etti.

Karar veren en üst kurul

Çulhaoğlu’nun 15 Eylül 2007’de İdari Dava Daireleri Kurulu’na giden dosyası 7 Nisan 2011’de lehine karara bağlandı. Kararın yazılma, tebliğ süreçlerinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı 17 Ağustos’ta Cihabir Çulhaoğlu’nun kararnamesini çıkarttı. Karabağlar Aydınoğlu Mehmet Bey İlköğretim Okulu’nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Çulhaoğlu, 29 Ağustos arife günü görevine iade edildi. Cihabir Çulhaoğlu, bayram arifesinde yeniden müdürlük koltuğuna otururken, görevi dört yıldır sürdüren Abdülkadir Yıldız izne ayrıldı.
Çulhaoğlu’nun yıllar sonra müdürlüğe dönmesini eğitimciler, “Kararname, Cihabir Çulhaoğlu’na çifte bayram yaptırdı. Dönüş kararı en üst ve yargıdaki son kuruldan çıktı, bundan sonraki tasarruf ne olacak merak konusu” diye yorumlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!