Kocaoğlu patladı:"Elinizi vicdanınıza koyun"

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu patladı:Elinizi vicdanınıza koyun
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2015 10:51

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 25 Mart'ta açılacak "Fuar İzmir" çalışmaları hakkında tartışma çıktı. Daha önce fuara giriş ve çıkışı sağlayacak geçici yolu eleştiren ve Meclis'te basında çıkan bazı iddiaları soran AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'a sert sözlerle yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "Elinizi vicdanınıza koyun. Her şey siyaset değil. Ayıptır günahtır" dedi.

Haberin Devamı

Mart ayı son meclis toplantısına, Büyükşehir Belediyesi'nin 400 milyon TL'ye öz kaynaklarıyla yaptığı ve 25 Mart'ta Mermer Fuarı'yla kapılarını açacak Fuar İzmir inşaatı süreciyle ilgili tartışmalar damgasını vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'ın bir gazetede yer alan fuar inşaatı yapımının ihaleyle bir firmaya verilmesine karşın belediye araç ve ekipmanlarının yeni fuar alanında neden çalıştığını sordu. Doğan, iş müfettişlerinin raporuyla bir süre duran inşaatın AK Parti İl Başkanı Bülent Delican sayesinde yeniden başlayabildiğini de söyledi.

Kocaoğlu patladı:Elinizi vicdanınıza koyun


Bir belediyenin dünyada kendi gücü ile hiçbir ortak olmadan, her türlü finansmanını kendisi sağlayarak gerçekleştirdiği ilk ve tek fuarı yaptıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Burada kavşak problemi yaşadık. Trompet kavşağın onaylanması için 2010 yılından bu yana görüşmeler yapıyoruz. Karayollarının planlarında işlenmiş bir kavşak olmasına karşın Gaziemir Kavşağı'na yakın olduğu gerekçesiyle reddedildi. Geçtiğimiz aylarda onay geldi. Bu fuarın giriş çıkış yolu için açılışa 20-25 gün kala izin verildi. Bu yolun yapımı kamulaştırmalarla birlikte en az 2-3 sene sürer. Aktepe-Emrez-Akçay Caddesi arasında zorunlu bir yol yaptık. Çaresiz kaldık, Aktepe-Emrez'den geçmek zorunda kaldık. Sayın Doğan, geçenlerde bu yolu eleştirmiş" dedi. Kocaoğlu, belediye araçlarının hafriyat, düzenleme yaptığı bölgenin rezerv alan olduğunu ve otopark yapılacağını söyledi. Bu işin ihale kapsamında olmadığını ve müteahhit firmanın sorumluğundaki alan yer aldığını belirten Kocaoğlu, "Diğer çalışmalar ise ihale kapsamındadır. Fuarın 25 Mart'a yetişmesi için Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile girmiştir. Yapılan işin fiyatı bellidir. Belediyenin yaptığı işlerin miktarı yüklenicinin hak edişinden kesilecektir. Durum budur. Ne kaçan vardır, ne göçen vardır. Bu fuarın yapılmasının İzmir'e, ülkeye bir zararı var mı? Olumsuz bir şey var mı? Bu nedir? Vallahi ürküyorum" dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu patladı:Elinizi vicdanınıza koyun


Aziz Kocaoğlu, Doğan'ın konuşmasına atıflarda bulunarak yanıtını sertleştirdi. Kocaoğlu "Müfettişler gönderilip inşaat durduruluyor, sonra kurtarılıyor. Konuşmuyorsak, bilmiyoruz anlamına gelmiyor. Bırakın bunları kardeşim. Bunlar ayıptır, günahtır. Burada canını dişine takmış bir yerel yönetim var, bu projeyi bu kent kalkınsın diye gerçekleştiriyor. Siz kulp takma, engelleme peşindesiniz. Bu bir acizliktir. Siz bunu yaşamınız boyunca çekeceksiniz. Adil olmak zorundayız. Doğru yapılan işe doğru demek, desteklemek, önündeki engelleri kaldırmak zorundasınız. Bunu yapmak zorundasınız. Bu kent için bu sizin asli göreviniz. Engellemek, eleştirmek, tu kaka demek neye yarar? Elinizi vicdanınıza koyun. Siyaset, çıkar, maddiyat, karalamak her şey değil. Yiğidin hakkını yiğide, çalışının hakkını çalışına teslim edeceksiniz. Sizin yaptığınız bu karalamaları İzmirli izliyor. Bizim çabamızı da görüyor, sizin olumsuz çabanızı da görüyor" dedi.

Kocaoğlu patladı:Elinizi vicdanınıza koyun


Bornova Peterson Köşkü'nde yaşanan çıkmaza dikkat çeken Başkan Kocaoğlu "Orayı gittim gördüm. Görünce içim acıdı. Yanında bir de ne zaman inşaatı başladığı belli olmayan bir kültür merkezi inşaatı var. Peterson Köşkü'yle ilgili elimde proje var, ihaleye çıkacağım, tahsis verin diyen, yeter ki burası kurtulsun diyen bir belediye başkanıyım. Yıllarca bakanlıklara koşturdum. 'Bunu restore edip, Kültür Bakanlığı'na vereceğim' diyorum. Kültür Bakanlığı, Büyükşehir'e tahsisi iptal ettiğinde, tahsisin iptal edilmemesi için dava açtık. Tahsis gelir zaten o dava kendiliğinden düşer. Zaten davayı geri çekeriz. Biz engellemek için dava açmadık. Eğer tahsis verilirse, ne dava kalır, ihaleye çıkarız, o köşk de kurtulur. Destek verirseniz, teşekkür eder, bangır bangır bağırırız" dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu patladı:Elinizi vicdanınıza koyun


Kocaoğlu AK Parti Grubu'na "Koskoca Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın o köşkün hemen yanındaki kültür merkezini yapılacak parası mı yok? sorusunu yöneltti. Bu Kültür Merkezi'nin yıllardır neden yapılmadığını soran Kocaoğlu, "Çalışsaydınız, bunun yapılması için daha iyi olmaz mıydı? İzmir'e şaşı bakılmayacak. İzmir bunu hak etmiyor. İzmir kendi gücü ile kalkınmaya devam ediyor. İzmir'in kalkınması için kim ne yaparsa, sırtımda taşımaya hazırım. Ne istiyorsam bu kent için istiyorum. Ne olur İzmir'in bu tür projelerini takip edin. İzmir kamuoyu kim ne yapıyor, kim ne ediyor, izliyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!