Kocaoğlu’ndan tutuklu yakınlarına destek

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu’ndan tutuklu yakınlarına destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

İZMİR’de, Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirilen operasyonlar kapsamındaki tutuklamalar ve iddianame, her cumartesi olduğu gibi üçüncü eylemle protesto edildi.

Haberin Devamı

Büyükşeehir önünde saat 14.00 sıralarında toplanan, tutuklu yakınlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, “İzmir’de adalet istiyoruz”, “Adil yargı herkesin hakkı” diye sloganlar bağırdı. Grup, örgütün suç aletleri adını verdikleri standa, üzerlerinde, “İzmir’de Adalet İstiyoruz” yazılı , iddianemede konu edilen mandalina, kaşkol ve süt koydu.Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, tutuklu yakınlarına destek verdi.

Özür dilesinler

Göğsüne, “İzmir’de adalet istiyoruz” yazılı çıkartma yapıştıran Kocaoğlu dedikoduyla başlayan bir süreç olduğunu savunarak şunları söyledi:“İki operasyon yapıldı. İddianame hazırlandı. Okuyan herkes biliyor ki, birşey yok. Usulsüzlük hatası yorumu olabilir. Ama o da çıkmayacak. Belediyemizin üst düzey 200 bürokratından 130’u yargılanıyor, soruşturuluyor. Adalete inanmak zorundayız. Ama iddianame, yargı boyutundan çok siyasi boyutta. Belediye olarak sekiz yılda kamunun bir tek malını satmadık, yıkmadık. Kamunun bir kuruşunu kimseye peşkeş çekmedik.

Her cumartesi buradayız

Haberin Devamı

Yanlı ve militanlar inceliyorlar. Ama koskoca bir hiç. Herkes hata yapabilir. Bizi soruşturanlar da çıksınlar, ‘hata yaptık, özür dileriz’ desinler. Bu hatayı tamir edin, bu da bir erdemdir. Her cumartesi burada çığ gibi büyüyeceğiz. İlk önce acabalar oldu ama vatandaşlarımız bize güveniyor. Aleyhte konuşmuyorlar. İzmirlilere hizmete devam edeceğiz. Fidancı, çiçekçi, süt satana destek olduk. Taşeronu kaldırdık. Kötü olduk, başımıza gelmeyen kalmadı. 56 yaşında belediye başkanı oldum.

İzmirli’ye emanetim

Her türlü maddi, manevi bağlantımı kestim. Şu an 64 yaşındayım. İki yıl daha yapacağım. Kendimi İzmirlilere emanet ediyorum. Bizi yargılayacak, değerlendirecek olan İzmirlilerdir. Biz, adalet istiyoruz. Hem kendimiz, hem ülkemiz için. Herkesin başına gelebilir. Haftaya daha kalabalık olacağız.”
Kocaoğlu ve eşi, yakında eylemde bulunan Ataması Yapılmayarn Öğretmenler Platformu üyelerine, kaşkol verdi. Tutuklu yakınları da, diğer suça konu süt ve mandalinaları vatandaşlara dağıttı. Büyükşehir Belediyesi hakkında hazırlanan iddianamede üreteciden alınan, süt ve mandalinaların okullarda dağıtılması, Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere şal, kaşkol dağıtılması da yolsuzluk suçlamaları arasında yeralmıştı.

Haberin Devamı

Tutuklu yakınlarına, kendilerine yaklaşık 50 metre uzaklıkta protestoda bulunan Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri de destek verdi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!