Güncelleme Tarihi:
Küçük Prenses hazır
izmir İl Genel Meclisi’nin 20 yıllığına kiraya verdiği Ödemiş Gölcük Gölü’nün yanındaki otel, Mayıs sonunda açılacak. Halk arasında “Küçük Prenses” olarak bilinen 90 yatak kapasiteli otele yaklaşık 2 milyon lira harcamayla tadilat yapan yeni işletmeciler Ercan ve Ebubekir Nergiz, tesisin yılın 12 ayı hizmet vereceğini söyledi.
Kişiye özel ekmek çeşidiBİLKENT Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Cordon Bleu Londra okulunda bir yıl ekmek pişirme kursu alan Özge Üstün’ün Alsancak’ta açtığı ‘Buğday El Sanatları’ isimli işyeri ilgi görüyor. Günlük doğal ve organik ekmek, meyveli Alman ekmeği, mısır ekmeği, yulaf ve buğday ekmeği, Akdeniz ekmeği ve Carn lander gibi farklı çeşitleri sunan Üstün, müşterinin isteklerine göre her türlü ekmek, kurabiye ve pasta çeşitlerini yapıyor. Toplam 45 çeşit ekmek olduğunu söyleyen Üstün, “Kişiye özel, onların istekleri doğrultusunda yapamayacağımız ekmek ya da pasta çeşidi yok” dedi.
Özlem Tarım’ın sütü Ülker’eMANİSA’nın Salihli İlçesi’nde yıllardır yem üretiminin yanısıra tavukçuluk ve ambalaj sektörlerinde faaliyet gösteren Özlem Tarım Ürünleri, yeni yatırımıyla ülke çapındaki en modern süt ve damızlık işletmelerinden birini hayata geçirdi.650’si sağmal olmak üzere 1365 büyükbaş varlığına ulaşan Özlem Tarım, elde ettiği günlük 16 ton sütü Ülker’e veriyor. Yeni doğumlarla popülasyonun sürekli arttığı çiftlikte, 2012 yılında günlük 30 ton süt üretimi hedefleniyor. Çiftliğin 160 dönüm arazi üzerinde kurulduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akiş, kuruluş amaçlarının başta kaliteli ve temiz süt üretimi olmak üzere, damızlık gebe düve ve et besi hayvanı yetiştiriciliği olduğunu vurguladı. Akiş, toplamda 3 bin baş hayvana hitap edecek ileri teknoloji ürünleri ile donanmış çiftliğin, doğumhane, sağımhane, sağmal hayvan ahırları ve genç hayvan ahırı, gübre toplama ve separasyon sistemlerine sahip bulunduğunu belirtti.
Domino’s sahillere yayılacakizmir, Gebze ve ankara’daki fabrikalarıyla Türkiye pizza endüstrisine öncülük eden Domino’s Pizza’nın 2010 yılının ilk üç ayında aldığı franchise başvuruları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 oranında arttı. Domino’s Pizza’nın bu yıl, izmir, antalya ve Muğla’nın yanısıra Fethiye, Marmaris, Didim gibi yazlık bölgelerde ve Ege’nin Aydın, Balıkesir, Bandırma, Çanakkale, Manisa, Uşak lokasyonlarında yayılmayı hedeflediği bildirildi.
Selesta mucizesiTÜRKİYE’nin en doğal kozmetik ürünleri serisi Selesta Life, zeytinyağı özlü yoğun bakım kremi ile kuru ve yıpranmış ciltlerin sorununu çözüyor. Her türlü olumsuz hava ve çevre şartlarına maruz kalan ciltteki hasarı içeriğindeki dekspantenol ile onaran Selesta, İzmirli kadınların tercihi oldu.
Salonun ortası alev alev sehpaizmir’de 17 yıldır kişiye özel (haute couter) mobilya tasarımı yapan by kepi, ürettiği üzerinden alevler çıkan sehpayı beğeniye sundu. İçinde bitkisel likit yağ olan sehpanın, dumansız ve kokusuz ısıtma sağladığını belirten firma yetkilileri, “Bu sehpa ile 40 metrekare genişliğindeki bir alan ısıtılabilir. Gerçek alevler, görsel açıdan müthiş bir efekt yaratıyor” dedi. Fiyatı 2 bin 900 lira olan sehpada, alevin etrafındaki damperli camlar nedeniyle mobilyanın zarar görmediği belirtildi.
Laverda KorusuLAVERDA Tarım Makineleri A.Ş, Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak Menderes-Görece ağaçlandırma sahasında bin fidanlık “Laverda Korusu” oluşturdu. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akçiçek, Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Akçiçek ve şirket çalışanları son fidanları birlikte dikti. Ege Orman Vakfı Sorumlusu Yasemen Bilgili, doğaya katkılarından dolayı Fatih Akçiçek’e plaketle teşekkür ederken, Akçiçek çevreye uyumlu teknolojik ürünlerle faaliyet gösterdiklerini anlattı.Pazarda büyüyecek2010 hedefinin pazarda büyüme olduğunu söyleyen Başkan Fatih Akçiçek, “Öncelikle sermayemizi antırarak kriz ortamının olumsuz etkilerini en aza indirdik. Daha sonra yaptığımız yatırımla hizmet kalitemizi geliştirdik, şimdi yeni ürünlerimizle hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz” diye konuştu.