Kaan KAYA/İZMİR (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 03:16
Güney Ege Yiyecek İçeçek Müdürleri Derneği’nin ilk genel kurulunu Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki Grand Azur Maritim Otel’de yapıldı.
Derneğin, 25 üyesinden 17’sinin katıldığı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda’da, kurucu Başkan Ümit Kızıl’ın oluşturduğu tek liste, oy birliği ile yeniden göreve seçildi. Yeni yönetimde, Mutlu Aksoy başkan yardımcısı, Bülent Çetin genel sekreter, Mesut Çetin, Abdullah Ocaklı, İdris Adin, Mustafa Aytekin üye olarak, görev alacak.
SEKTÖRÜN ACİL İHTİYACI: Tekrar başkanlığa seçilen Kızıl, konuşmasında, amaçlarının sektörün acil ihtiyacı olan eğitimli personel yetiştirilmesi ve müşteri memnuniyeti olduğunu belirterek, "Sektörün içinde ve mutfağında olan kişiler olarak, her geçen yıl, sektörün kötüye gittiğini görüyoruz. Sektördeki en büyük sıkıntı, kaliteli personelin olmayışı. Antalya, Bodrum ve Marmaris’te her geçen yıl, tesis sayısının artması nedeniyle kaliteli personel bulmak giderek zorlaşıyor. Geçtiğimiz sene bir çok tesis, neredeyse yoldan geçen insanlara iş verdi. Turizm eğitimi almış kişiler ise, meslekten bu nedenle uzaklaşmaya başladı" dedi.