Kızı için 20 kilo zayıfladı

Güncelleme Tarihi:

Kızı için 20 kilo zayıfladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 01:27

ANTALYA’da özel bir hastanede kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak çalışan Dr. Bahar Baykal’la (33) bir özel şirkette yönetici olan eşi Kerim Baykal’ın (38) geçtiğimiz 19 Mayıs’ta ‘İnci’ adını verdikleri bir kızları oldu.

Haberin Devamı

Annenin hamileliğinin 5’inci ayında çekilen ultrasonda bebeğin sağlığıyla ilgili soru işaretleri çıksa da anlamlı bir sonuca varılamadı. Sağlıklı bir hamilelik döneminin ardından İnci doğdu. Ancak bebeğin sarılığı geçmek bilmedi, kan değerleri yükseldi. Ultrasonda doğuştan safra kanallarının tıkanık olduğu ortaya çıktı.

İnci bebek de kilo aldı
Doktorlar, İnci’nin karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi. Kadavra bebekten organ bağışı şansı çok düşüktü. Anne ve baba verici olmak istedi. Kan grubu uyan anne seçildi. Bu kez doktor annenin hamilelikte alıp doğum sonrası veremediği fazla kiloları sorun olarak karşılarına çıktı. Doğum sonrası 90 kiloyu geçen Baykal kilo verecek, aynı süreçte minik kızını da ameliyata girecek kiloya ulaştırmaya çalışacaktı. Anne Baykal 6 ayda 20 kilodan fazla verdi, 3 bin 800 gram doğan İnci bebek de 8 kiloya çıktı. Anne-kız, önceki gün nakil için İzmir’deki Kent Hastanesi’ne yattı. Başarılı geçen operasyonun ardından Bahar Baykal, “Benim ameliyatım 4, İnci’ninki 6 saat sürdü. İnci şimdi yatağında bizlerle oynuyor, gülücükler atıyor. Ufak tefek sorunlarımız var ama aşabileceğimize inanıyorum. Mutluyum, huzurluyum. Kilo veremeseydim kendimi affetmezdim” dedi. ? İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!