Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mavi bayrak alarmı

İZMİR Vali Yardımcısı Mustafa Tamer, Dikili merkez, Bademli, Çandarlı merkez ve Ada plajlarında mavi bayrak bulunduğunu bildirdi. Urla Karantina ve Çeşme Altınyunus'un bayrakları kaybettiğini hatırlatan Tamer, ‘‘Bayrak sayısı artacak’’ dedi. 45 yerden bayrak için örnek alındığı halde sayının artırılamadığını kaydeden Tamer, Çevre, Sağlık ve Turizm müdürlüklerinden ekip oluşturduklarını söyledi.

Zehir taciri

KEMERALTI girişinde hap satmaya çalışan 35 yaşındaki Cemal Öztanlı, polisi görünce kaçmaya çalıştı, ancak yakalandı. Öztan'ın üzerinde ve evinde bin kadar (cesaret hapı) denilen Akineton ve Fotil bulundu. Öztanlı hapları öğrencilere ve esnafa tanesi 1-5 milyon liradan sattığını söyledi.

Hukukçuların moral gecesi

BODRUM Barosu'na kayıtlı 75 avukatın Dedeman Otel'de düzenlediği geceye hakimler de katıldı. Adliye salonlarının yorgunluğunun unutulup doyasıya eğlenilen gecede İcra Tetkik Hakimi Ahmet Tuncer, eşi hazine avukatı Hüsna Tuncer ile dans pistinden uzun süre inmedi.

Danslarda da başarılıydılar

HAKİMLERDEN Şerafettin-Mehtap Şanver ve Ziyaettin-Belgin Mümtaz çifti de geceye katıldı. Avukat Nurcan Akça ile mühendis eşi Mustafa Akça, vals ve tangolarla gecenin en çok alkışlanan çifti oldu. Bodrum Barosu temsilcisi Sebahattin Efe, hukukçuların birlikte eğlenip yorgunluk attığını söyledi.

Yeşil kampus atağı

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya ve Fizik bölümü öğrencileri, yeşil kampus için seferber oldu. Öğrenciler, fakülte çevresine iki dönem önce dikilen çam fidanlarının bakımını yaptı. Rektör Prof. Dr. Hasan Kazdağlı'nın da katıldığı bakım çalışmalarında fidanlar ayrık otlarından temizlendi ve toprakları çapalandı. Bakımı yapılan Hatıra Ormanı girişine tabela da yerleştirilirdi. Kazdağlı, yeşil kuşak oluşturulacağını belirterek, ‘‘15 yıl sonra öğrenim gören öğrenciler, şimdi fidan diken ve emeği geçenlere teşekkür edecek’’ dedi.

Konser geliri eğitime

DENİZLİ Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu'nun verdiği son konserinin geliri Denizli Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne bağışlandı. Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan konserden elde edilen 406 milyon lira, Dernek Başkanı Hasan Himmetli'ye teslim edildi.

KONSERİ izleyen Denizli Belediye Başkanı Ali Aygören, ‘‘Belediye konservatuvarı çalışmalarını sanatseverlerle paylaşıyor. Bu çok güzel bir duygu. Konsere giriş için küçük miktarda para alıyoruz. Konser gelirlerini ise sırasıyla yardım bekleyen okullara veriyoruz’’ dedi.

Cazlıgünler devam

BODRUM Belediyesi ve Hürriyet Gazetesi organizasyonuyla 4 Nisan'da başlayan Bodrum Caz Günleri'ne Hadigari Bar'da devam edildi. 28 - 29 Nisan akşamları Hadigari Bar'da sahne alan Nilüfer Verdi dörtlüsünü 200'ü aşkın cazsever izledi. Piyanoda Nilüfer Verdi, vokalde Nükhet Ruacan, basta Mahmut Yalay ve davulda Turgut Bekoğlu'nun yeraldığı konserde gurup,Cole Porter, Richard&Rogers ve K.Will'in eserlerini seslendirdi.

Kilim-halı sergisi

İZMİR: İTÜ Mezunları Derneği'nin bayan üyeleri, İTÜ Sanatevinde Türk Halıları ve Kilimleri sergisi açtı. Dernek üyesi 6 bayan üye Eşme ve Gördes'e giderek halı atölyelerini gezip, sergiye katılacak kök boyalı kilim ve halıları tek tek seçti. Deniz HANCI

ADD'de yine Esen

SİMAV: Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ayşe Esen güven tazeledi. Öğretmenevi'ndeki genel kurulda, yönetim kurulunda 5 sandalyeyi kadınlar kaptı. İnciser Hazaroğlu başkan yardımcılığına, Ziya Çimen saymanlığa, Münevver Çetin sekreterliğe, Dilek Şekercioğlu ve Özgün Önel yönetim kurulu üyeliklerine getirildi. Mehmet YENEN

Seyyar operasyonu

MANİSA: Belediye Zabıta Ekipleri, okulların çevresinde açıkta ve sağlığa aykırı koşullarda gıda maddesi satan seyyar satıcıları topladı. Operasyonda zabıta ve seyyar satıcılar arasında kovalamacalar yaşandı. Zabıta, topladığı sağlığa aykırı gıda maddelerini öğrencilere göstererek, zararlarını anlattı. Bahar MEMİŞ

Hayvanlar için

BODRUM: Hayvan Hakları Derneği'nin, hayvanlar yararına düzenlediği kermeste 100 milyon gelir sağlandı. Dernek Başkanı Can Kuttan kermesi, sahipsiz hayvanları aşılamak ve kısırlaştırmak için Nisan başında başlatılan kampanyaya destek amacıyla düzenlediklerini söyledi. Yaşar ANTER

Haberin Devamı

Lokma döktürdüler

BALIKESİR: Devlet Demiryolları çalışanları lokma döktürdü. Üç çuval undan hazırlanan lokma, 30 kilogram peynirle, işçilere, memurlara, tren yolcularına ve çevreden geçenlere ikram edildi. Ayrıca demiryollarındaki kazalarda yaşamını yitirenler için mevlid okutuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!