Kırat’a üyeleri bile oy vermedi

Güncelleme Tarihi:

Kırat’a üyeleri bile oy vermedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2011 22:39

12 Haziran seçimleri, Menderes’ten Demirel’e, Demirel’den Çiller’e uzanan DP misyonunun bittiğini gözler önüne serdi. İzmir’de 33 bin üyeli partiye sandıktan 19 bin oy çıktı. 2007 genel seçimlerinde İzmir’de 155 bin oy alan DP’nin yüzde 5.7 olan oranı 0.88’e geriledi.

Haberin Devamı

Partide yıllarca il başkanlığı yapan İrfan Keskin, seçimde AK Parti’ye oy verdiğini söyledi. Keskin, “Partiye emeğim büyük, çok mücadele verdik, direndik. Ancak bu seçim öncesi gördük ki bu parti misyonunu tamamlamış. Boşluğu AK Parti doldurdu. Üyelerimizin yüzde 80’i AK Parti’ye kaydı. Ben de AK Parti’ye oy verdim. Çünkü DP’nin devamı olarak orayı gördüm” dedi.

DP eski Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Ulupınar, AK Parti’nin merkez sağın üzerine oturduğunu, Başbakan’ın DP’nin tüm söylemlerini ellerinden aldığını belirtti, “Bu partinin ayağa kalkması konusunda ciddi endişelerim var. ‘Misyon bitti’ demek ağrıma gidiyor ama gerçek bu” diye konuştu.

Zeybek’e yüklendi

Bir önceki başkan Fatih Dalan, “Ortada ciddi başarısızlık var” sözleriyle Genel Başkan Namık Kemal Zeybek’e yüklendi. Dalan, iktidarın 35 proje sunduğu İzmir’de Zeybek’in angut kuşu ve Türkeş’in kendisine hediye ettiği baston dışında bir söylemi olmadığını kaydetti, “Siz halkın önüne kuşla, bastonla giderseniz bu oyu alırsınız. Bu parti silinmez, silinmemeli. Ancak genel başkanla taban arasında doku uyuşmazlığı var. Oyumu Urla’nın Bademler Köyü’nde 1127 numaralı sandıkta kullandım. Geçen seçimde CHP’yle at başı çıktığımız sandıktan DP’ye bu kez sadece iki oy çıktı. Biri benim, diğeri eşimin” dedi.

Haberin Devamı

GÖNÜLLERE GİRDİK AMA SANDIKTAN ÇIKAMADIK

İl Başkanı Naşit Birgüvi, 33 bin üyeden sadece 19 bininin partiye oy vermesinin ‘Barajı geçemez’ inancından kaynaklandığını, oylarının AK Parti, CHP ve MHP’ye gittiğini söyledi. Seçimde 50 bin lira harcadıklarını belirten Birgüvi, “Kampanyada seçmenin bize ilgisi çok büyüktü, ancak sandıkta bizi feda ettiler. Gönüllere girdik, ama sandıktan çıkamadık. Hedefimiz yerel seçim. Kırat’ı şahlandırmak için ilçelerde yeniden yapılanmaya gideceğiz. Bizim için zorlu ama iddialı bir dönem başlıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!