Kiralık rezidans arayan arayana

Güncelleme Tarihi:

Kiralık rezidans arayan arayana
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2011 00:00

Beş yıldızlı otel konforuna sahip apartman daireleri olarak tanımlanan rezidanslara talep İzmir’de de hızla yaygınlaşıyor. Satın alamayanlar kiralama yoluna gidiyor.

Haberin Devamı

KRİZİN etkilerinin azalmaya başlamasıyla İstanbul’dan sonra İzmir’de de rezidanslara talep artarken, bazı iş insanlarının sadece merakını gidermek için 6-7 aylığına kiralama yoluna gittiği öğrenildi. Özellikle üst düzey şirket yöneticileri, yabancı yatırımcılar ve askeri bürokratlar tarafından tercih edilen rezidansların aylık kirası 2 ile 4 bin TL arasında değişirken, satılık fiyatları ise büyüklük ve konumuna göre 55 bin Euro ile 2 milyon 750 bin TL arasında değişiyor. Normal konutların kiralarına denk gelen aidatlar ise yine dairenin metrekare olarak büyüklüğüne göre 400 - 800 TL arasında.
Talebin özellikle son bir yılda arttığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, yine de bu konudaki kültürün İstanbul kadar oturmadığına işaret etti. Güleroğlu, İzmir’deki fiyatların İstanbul ve Ankara’ya oranla çok daha ucuz seyrettiğini hatırlatarak, “Lüks segmentte önemli bir ivme başladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

YANLIŞ TANIMLAMA

Atlas Gayrimenkul Danışmanlığı sahibi Murat Tekbilek, İzmir’in bu konudaki potansiyelini henüz yeterince ortaya çıkaramadığına dikkat çekerek, “Talep iyi olsa da yeterli bilinoluşmadı. Rezidansın dünya standartlarındaki donanım özelliklerini bilmeyenler lüks daireleri de rezidans diye sunuyor. Bu da rezidans kültürünün oturmasına engel oluyor” diye konuştu.

Özellikleri

Bir rezidansta güvenlik, açık/kapalı otopark, sağlık hizmeti, yüzme havuzu, şömine, yerden ısıtma, alışveriş, spor tesisi, su deposu, jakuzi, alarm, ADSL, ankastre mutfak, ebeveyn banyosu, hidrofor, diafon, kablo TV- uydu, kapıcı, kartonpiyer, laminant, parke, PVC doğrama, spot ışık olması gerekiyor.

MERAK DA  ETKİLİ

Veri Emlak yöneticisi Ant Gökçe, İzmirlilerin rezidans dairelere ilgisinin her geçen gün arttığını vurgulayarak, sakinlerinin genel profili hakkında bilgi verdi. Gökçe, “Yabancı sermayeye ait şirketlerin üst düzey yöneticileri ve sahipleri otelde kalmak yerine daha sıcak bir ortam olan rezidansları tercih ediyor. Bazıları sırf merak ettiği için 6-7 ay veya bir yıl bu konutlarda yaşıyor. Bu durum bile sektörde ciddi bir sirkülasyon yaratıyor” dedi. Bu konutlarda oturanların yüzde 60’ının kiracı olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!