KİPA emin adımlarla

Güncelleme Tarihi:

KİPA emin adımlarla
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR'in giriş akslarında yeralan mağaza sayısını dörde çıkarmaya hazırlanan KİPA'nın istikrarlı bir büyüme izlediğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Ertan, ‘‘Geçen yıl perakende şirketler zarar açıklarken, KİPA 460 milyar lira net kar elde etti. Macera aramıyoruz, emin adımlarla hedefimize ilerliyoruz’’ dedi.

GENEL Müdür Yılmaz Atilla ile birlikte, Ege Palas Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Ertan, önce Ege, ardından Türkiye'ye yayılmayı planladıklarını belirterek, bu yıl sonu satış hedefinin 135 milyon dolar olduğunu kaydetti.

GAZİEMİR'deki Aksan'la, yılda 310 bin dolar bedelle 10 yıllık kira sözleşmesi imzaladıklarını, satış hasılatının yükselmesi halinde cirodan pay vereceklerini söyleyen Ertan, ‘‘Aksan 1 Temmuz'dan itibaren KİPA olarak faaliyet göstermeye başlayacak. 42 bin 500 metrekareye kurulacak ve 30 milyon dolara malolacak Balçova KİPA'nın temelini ise Ağustos ayında atmayı, 2001 Nisan'da da tamamlamayı hedefliyoruz’’ dedi.

Rekabete hazırız

EGE'ye 4 bin metrekarelik küçük mağazalarla yayılma planı üzerinde çalıştıklarını anlatan Ertan, ‘‘Biz hiçbir rakibimizden çekinmiyoruz, rekabet kadar güzel şey yok. Ancak küçük mağazalarla Ege'de yayılırsak bir farkımız olmalı diye düşündüğümüz için, üzerinde dikkatle çalışıyoruz. Bölgede YİD, kiralama ya da benzeri projelerle yayılabiliriz’’ diye konuştu.

AKSAN'la birlikte 23 bin metrekarelik satış alanına ulaşan KİPA, 3 trilyon 365 milyar lira olan sermayesini de 9 trilyon 85 milyar liraya çıkarmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!