Güncelleme Tarihi:
100’ün üzerinde özgün tarifle başvurulan yarışmanın final seçimi, İstanbul’daki Mutfak Sanatları Akademisi’nde düzenlendi. Halk oylaması ve jüri ön elemesinin ardından en yüksek oyu alan ilk 14 kişi büyük final heyecanında tüm maharetlerini sergiledi. İzmir Gourmet Guide Editörü ve Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Eğitmeni Ahmet Güzelyağdöken, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Rahmi Yılmaz, Gourmet Chef Serkan Tütüncü ve Keskinoğlu Şirketler Grubu Master Chef’i Hüseyin Sarıkaş’ın jüri olduğu finalde, tarif sahipleri tarafından hazırlanan yemekler düzen-hijyen, sunum-ergonomi, görsellik, lezzet, tavuk ürünlerinin kullanımı ve yaratıcılık kriterleri üzerinden değerlendirildi. Birinciliği “Tavuklu Ankara Tava” isimli tarifiyle İstanbul’dan Funda Aydeniz kazandı. İkincilik ödülü Bursa’dan katılan Zehra Şener’in “Yufka Havuzunda Zerdeçallı Tavuk Sote” tarifine gitti. Üçüncülüğü ise “Lezzet Sepeti” isimli tarifiyle İstanbul’dan Esra Alçile kazandı. Jüri Özel Ödülü’ne “Krepli Tavuk Sote” ile İstanbul’dan Çizel Pezük layık görüldü. Birinci 3 gece 4 gün çift kişilik Portekiz Lizbon tatili, ikinci Antalya Satürn Palace Hotel’de 3 gece 4 gün çift kişilik tatil, üçüncü Beko marka 3’lü ankastre mutfak seti, jüri ödülü alan kişi ise Sheraton Otel’de çift kişilik akşam yemeği kazandı.