Güncelleme Tarihi:
Keskinoğlu’nun garantisiyle üretilen Keskinoğlu Organik tavuklar; bütün piliç, ızgara kanat, fileto ve kalçalı but çeşitleri ile Türkiye’deki ulusal ve yerel market zincirlerinde tüketicinin beğenisine sunuldu. Organik üretim sürecinin tüm detaylarıyla özel olarak planlanması gerektiğini belirten ve bunun bir uzmanlık olduğunun altını çizen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Türkiye’de organik tarıma ilişkin yönetmelik, 2005’te yayınlandı ve biz Keskinoğlu olarak tüm süreci yakından takip ettik. Üretim güvenliği için bu tesislerin yerleşim merkezi, dere yatağı gibi bölgelerden uzak olması, hayvanların özgürce dolaşabilecekleri ve gıda güvenliğini koruyacak tedbirlerin alındığı organik tarım arazilerinin oluşturulması gibi birçok kriterin gözetilmesi gerekiyor. Keskinoğlu olarak önce tüm bu planlamayı yapmayı ve tüketicimize yüzde yüz organik tavuğu en sağlıklı haliyle sunmayı hedefledik” dedi.
Keskinoğlu “Organik kümeslerimizde yetişen tavuklarımız tamamen organik sertifikalı bitkisel yemlerle beslenmektedir. Doğal ortamlarda yetişen mevcut tavuklarımız, ihtiyaçları olan, eşinme, gerinme, otlama ve güneşlenme gibi tüm doğal hareketleri de rahatça yapabilmektedirler. Organik tarıma olan ilginin gün geçtikçe artması nedeniyle bizlerde bu yöndeki çalışmalarımıza hız verme kararı aldık. Bu nedenle Organik tavuk üretim kapasitemizi önümüzdeki yıllarda arttırmayı planlamaktayız” diye konuştu.
Keskinoğlu çiftliklerinde yetiştirilen organik tavukların, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca belirtilen esaslara ve bağımsız denetleme kuruluşlarının gözetimi altında organik yetiştiriciliğin tüm koşullarına uygun olarak yetiştirildiği belirtildi.