Kent Kitaplığı’nda mezar taşı kitabı

Güncelleme Tarihi:

Kent Kitaplığı’nda mezar taşı kitabı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 01:31

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı’nın 100 esere ulaşmasını sağlayan 7 kitap tanıtıldı.

Haberin Devamı

Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kimse bu kentin gelişmesini, kendine has duruşunu ve büyümesini durduramayacaktır” dedi.
Başak Ocak ve Özlem Yıldırır Kocabaş “İzmir Guraba-i Müslimen Hastanesi'nden İzmir Devlet Hastanesi'ne Bir Hastane Öyküsü”, Nuri Bilgin “Kimlik İnşası”, Orhan Beşikçi “İzmir'den Yadigar”, Ertan Daş “Taşa kazınan hayatlar”, Nedim Atilla “İzmir Demiryolları” adlı kitabıyla ilgili bilgi verdi. Hamza Rüstem ve Oğulları “Fotoğraf Mesleği'nde Bir Yüzyıl” kitabının yazarı Nihan Koçboğan ve 100. kitap olan “Bereketli Topraklarda Üretmek ve Paylaşmak” kitabı yazarı Cihan Özgün ise toplantıya katılamadı.


OSMANLICA YETMEZ
Son eserler arasında Ertan Daş'ın Bornova-Yakaköy Mezarlığı'ndaki mezar taşlarının anlatan “Taşa Kazınan Hayatlar” adlı kitap dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osmanlıca'nın okullarda öğretilmesiyle ilgili tartışmada gençleri dedelerinin mezar taşlarını okuyamadığı sözleriyle gündeme damgasını vuran konuya da dikkat çeken yazar Daş, “Ben yıllardır bu konularda çalışmama karşın bazı mezar taşlarını okumakta zorlandım. Uzun çalışma ister” dedi.

Haberin Devamı


İZMİR’İ KİMSE DURDURAMAZ
Başkan Aziz Kocaoğlu ise, Ahmet Piriştina'nın mirasına ve kentin değerlerine sahip çıktıklarını belirterek, “Bundan sonra kimse İzmir'i durduramayacaktır. Kimse bu kentin gelişmesini, kendine has duruşunu ve büyümesini durduramayacaktır. Bunu hep birlikte başardık ve başarmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!