Güncelleme Tarihi:
Yaşar Üniversitesi'nde yazılım mühendisliği eğtimi süren Mert Karaok, 7'si kendi sınıfından diğerleri Bilgisayar Mühendisliği, öğretmenlik ve tasarım okuyan 13 arkadaşıyla birlikte 5 ay önce 'papiroom'u kurdu. Çıkış noktaları özellikle gençlerin twitter'da çok aktif olmaları, fikirlerini orada özgürce paylaşmalarıydı. 'Kendi gazeteni kendin yap, istediğin haberi koy' düşüncesinden yola çıkılarak 'www.papiroom.com' adlı site kuruldu. Bu adrese girerek ücretsiz abone olan kişi, burada kendi gazetesini oluşturabiliyor. Diğer sosyal medyadan aldığı ya da kendi hazırladığı videoyu fotoğrafı paylaşabiliyor, haberlere ilişkin yorum yapıp fikirlerini anlatabiliyor. Kişi, gazetesini çeşitli platformlarda paylaşabildiği gibi SMS de gönderebiliyor. Gazetenin tirajı, okunma sayısı ve gazeteye abonelikle ölçülüyor. Gazeteye abone sayısı 200'ü geçtiğinde kişi, reklam alabiliyor. Reklam gelirinin yüzde 25'i 'papiroom'a, yüzde 75'i gazeteyi oluşturan kişiye kalıyor. Papiroom'da en çok okunan gazete Yaşar Üniversitesi'ndeki gelişmelerin mizahi bir dille anlatıldığı 'yaşar üniparodi' oldu. Bu gazetenin haberleri ortalama bin tık alıyor, abone sayısı ise şimdiden 220'ye ulaştı.
Mert Karaok, papiroom'un büyük ilgi gördüğünü, hiçbir tanıtım olmadan 3 bin gazete oluşturulduğunu, şu anda günde 50 gazete hazırlandığını belirterek şunları söyledi:
"Şu anda ticari bir gelirimiz yok. 2015 yılının ikinci yarısında sistemi aktif hale getireceğiz. İnsanların haber yapma isteklerinden çok memnunuz. Burada senin görüşlerin yazılıyor, sen ne istersen o haber oluyor, burada kişisel gazeteni oluşturuyorsun, yazdığın haberlerle kitlelere ulaşıyorsun. 'Söyleyecek çok şeyimiz var' diyenlerin platformu burası. İsteyen herkes üye olabilir. Çok ciddi emekle canla başla gönüllü olarak çalışıyoruz. Etkili bir tanıtım yapmadan yurtdışından bile ilgi görüyoruz."