Kemeraltı esnafının umudu kısa sürdü

Güncelleme Tarihi:

Kemeraltı esnafının umudu kısa sürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 01:07

TBMM'ye sunulan kanun taslağından AVM'lerin pazar ve resmi tatillerde kapanması şekilindeki düzenlemeye yer verilmemesi Kemeraltı esnafını da hayal kırıklığına uğrattı.

Haberin Devamı



AVM'lerden en fazla çarşılar etkileniyor. 10 binin üzerinde iş yeri bulunan dünyanın sayılı açık hava çarşılarından biri olan Tarihi Kemaraltı Esnafı da yıllardır AVM'lerin kent dışına taşınması, haftasonları kapanması konusundaki düzenlemeyi beklerken, esnafın hayali gerçekleşmedi. Çarşı esnafından Semih Girgin alışverişte azalma almasına rağmen iş yeri sayınının giderek arttığına dikkat çekerek, "Çarşı ve mahalle esnafında büyük bir işssizlik ortaya çıktı. Artık AVM'lere gidenlerin sayısında da düşüşler yaşanıyor. AVM'nin ticaretin bir gerçeği olduğunu kabul ediyorum. Gece geç saatlere kadar açık olmaları esnafı büyük zarar veriyor. Bir çoğunun otoparkları yeterli gelmiyor. Bulundukları bölgelerde trafik kaosu yaşanıyor. Fransa örneğinde olduğu gibi hiç olmazsa yeni açılacak AVM'lere kentin 15 km dışında kurulma şartı getirilsin. AVM'leri gece saat 22 ve 24'lere kadar değil akşam 19.00'a kadar açık kalırsa ancak çarşıya müşteri alışverişe gelir. O zaman onlarla rekabet yapalım" dedi

Haberin Devamı


ESNAF PAZAR GÜNÜ AÇTIĞINDA PARA ÖDÜYOR

AVM'ler pazar günleri açıkken Kemeraltı, Karşıyaka, Bornova ve Buca gibi bölgelerdeki büyük çarşılarda esnafın pazar günü işyerini açtığında pazar ruhsat parası ödeğini dile getiren çarsı esnafından Osman Ünsal, "Böylece klasik çarşıların AVM'lerle rekabet gücü kalmıyor. Ortada büyük bir haksız rekabet var. Bu haksızlığın giderilmesi lazım. Esnaf kullandığı suyun parasını bile konutlara göre daha fazla ödüyor. AVM çılgınlına artık bir son verilmeli" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!