Ümit YILDIZ, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2008 23:09
Doğa harikası Kurudere’de açtıkları Pine-Hause Restoran’a bungolov tipi ağaç evler ekleyen Ergül - Kadri Bircan çifti, yöreyi alternatif turizmin bir numaralı merkezi haline getirmek için kolları sıvadı, "Tüm doğaseverleri mekanımıza bekliyoruz" dedi.
İZMİR’in Kemalpaşa İlçesi’ne bağlı Kurudere Köyü’nün büyüleyici güzelliği, işletmeci Ergül ve Kadri Bircan çiftinin açtığı restoranla alternatif turizm merkezi haline gelecek. izmir’e 55 kilometre uzaklıktaki bu yerde, geçen mayıs ayında Pine-House adını verdikleri restoranı hizmete açan Bircan çifti, doğa severlerin bölgeyi mutlaka görmesi gerektiğini söyledi. Kadri Bircan, "Hedefimiz burayı alternatif turizm merkezi haline getirmek. izmir’den 40 dakika mesafede dağ eteklerine kurduğumuz tesisi herkes görmeli" dedi. Tüm ürünler organik13 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu tesise altı adet Bungalov tipi ağaç ev inşa ettiklerini, bunu yaparken de doğayı bozmadan olduğu gibi bırakarak çalıştıklarını kaydeden Kadri Bircan, "Sanırım bunda başarılı olduk. Buraya gelen misafirlerimiz sabah kahvaltılarını yapıyorlar. Çam ormanları içinde yürüme imkanı var. Konuklarımıza ikram ettiğimiz her şey organik. Kendi domatesimizi, biberimizi sebzemizi burada yetiştiriyoruz. Ekmeğimizi eşim pişiriyor. Buranın en önemli gelir kaynaklarından biri de bal üretimi. Zaten buraya gelen kişiler yol güzergahında bulunan kovanları mutlaka göreceklerdir. Katkısız, petek ballarını buralardan alarak gönül rahatlığıyla tüketebilirler" dedi. izmir halkının, İnciraltı, Çeşme ve Kuşadası gibi tercihlerine alternatif olacak bu yöreyi mutlaka görmesi gerektiğini kaydeden Kadri Bircan, "Görüp de hayran kalmamak mümkün değil. Burası sadece doğaseverlere hitap eden bir yer olarak da görülmemeli. İster amatör olsun, ister profesyonel olsun fotoğraf,
film çekmeye meraklı insanlar da buralara gelebilir. Öyleki kış aylarında kar yağdığı zaman tam kartpostallık bir yer oluyor" dedi. Kadri Bircan, fiyatların da çok yüksek olmadığını belirterek, bungalov evi kişi başı günlük kahvaltı dahil 25 YTL’den kiraya verdiklerini söyledi.Aytekin Usta’nın çiğköftesi rakipsizKARŞIYAKA Aksoy Caddesi’nde hizmet veren çiğköfteci Aytekin Usta, günlük hazırlanan meze çeşitleriyle de İzmirliler’e farklı lezzetler sunuyor. Alsancak’ta, ustası olan babasıyla birlikte 1974 yılından beri İzmirlilere çiğköfte yapan Aytekin Ermaner, Karşıyaka tarafında seyyar arabayla başladığı baba mesleğini Aksoy’daki dükkanında sürdürüyor. Şimdilerde etsiz çiğköfte de hazırlayan Aytekin Usta, etli çiğköfte ve içli köftenin yanı sıra günlük hazırlanan 15-20 çeşit meze sunuyor, "Özellikle, Çerkez tavuğu, Sultan Reşat, Ali Nazik, köpoğlu, Arnavut ciğeri gibi mezelerimiz çok beğeniliyor. Bir de Aydın kabak tatlımız meşhur" dedi. Evlere servis yaptıklarını da belirten Aytekin Ermaner Usta, oğlunun hızla yetiştiğini, üçüncü nesil olarak mesleği sürdüreceğini söyledi.Zeytinli pilavMALZEMELER:2 su bardağı pirinç2
yemek kaşığı Kristal zeytinyağı1 çay bardağı siyah,1 çay bardağı yeşil zeytin.1-2 tavuk bulyonHAZIRLANIŞI:Pirinç 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir, sonra iyice yıkanıp süzülür. 2 yemek kaşığı zeytinyağı teflon tencereye konur. Süzülmüş pirinç zeytinyağının içine dökülüp orta ateşte 5-10 dk kavrulur. İçerisine tavuk bulyon ve çekirdeksiz kesilmiş zeytinler eklenir. Pirincin üzerine, bir parmak geçecek kadar, sıcak su konur. İstenilen ölçüde tuz eklenip tencerenin kapağı kapatılır. Önce harlı ateşte kaynatıldıktan sonra suyunu çeken pilav altı kısılarak demlenmeye bırakılır. 20 dk sonra pilavınız servise hazırdır.
İsviçre damak tadı Fondü Restoran’daizmir, (DHA)İSVİÇRE’de yaşayan Marcus ve Şefika Blöghlinger çifti, tatil için her sene geldikleri izmir’e dostlarının sürekli fondü ekipmanları ve fondü özel peyniri istemesi üzerine İsviçre’nin geleneksel lezzetlerini Alsancak’ta açtıkları Fondue Switzerland Restoran Cafe&Bar’da bir araya getirdi. 150 davetlinin katıldığı açılışta kurdeleyi Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ kesti. Kokteylde davetliler çikolata, et ve peynir fondünün tadına baktı. Fondü Restoranı, Türkiye’deki ocakbaşı restoranlarına benzettiğini söyleyen Şefika Blöchlinger, "Fondü, özel İsviçre peynirleri ile elde edilen bir tür sostur. Etle, küp şeklinde kesilmiş ekmek veya kekle yenir" dedi.
Hafif müzikle Biraver keyfiEray ARPAŞİN / izmir, (DHA)İZMİRLİ genç işletmeci Sabri Öztürk’ün sahibi olduğu Biraver, Karşıyaka’da hizmete açıldı. Ünlü manken Fulya Keskin’in içki servisi yaptığı açılış büyük ilgi gördü. 70 metrekare üzerine kurulu Biraver, 150 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor. izmir’de 15 senedir eğlence sektöründe işletmecilik yapan ve Karşıyaka’da eğlence hayatına yeni bir soluk getireceklerini söyleyen Sabri Öztürk, "Biraver’e gelen arkadaş grupları hafif müzik eşliğinde içkisini yudumlarken, keyifli sohbetler yapabilir" dedi. 12.00’den 02.00’ye kadar açık olan mekan partilere de evsahipliği yapacak.
Tuna Pastanesi 25 yaşına girdiKARŞIYAKA Girne Caddesi girişindeki Tuna Pastanesi, başta su böreği ve içi fıstıklı roj çikolatalı-frambuazlı apaçi pastasıyla İzmirliler’in gönlündeki yerini 25 yıldır koruyor. Enver Bademoğlu ve yeğenleri tarafından kurulan, Girne, Bostanlı ve Şemikler’deki üç şubesiyle hizmet veren Tuna Pastanesi’nin ikinci nesil yöneticisi Metin Bademoğlu, "4. şubemizi açmak için yer arayışımız sürüyor. 25 yıllık lezzetimizi, karşı kıyıdaki İzmirliler’in beğenisine sunmak istiyoruz" dedi.