Katmerciler dev adımlarla

Güncelleme Tarihi:

Katmerciler dev adımlarla
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 16:41

TÜRKİYE’de araç üstü ekipman sektörünün lideri ve borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler (KATMR), 2012 yılının ilk üç ayında da bir önceki yılın performansını sürdürdü.

Haberin Devamı

Başarılı bir dönemi geride bırakan şirket, geçen yılın aynı dönemine göre kârlılık, büyüme, ihracat gibi önemli kalemlerde oldukça yüksek artışlar elde etti.
Geçen yılın ilk üç aylık döneminde 13 milyon lira gelir elde eden Katmerciler, 2012’nin aynı döneminde gelirini yüzde 146 artırarak 32 milyona liraya yükseltti. Aynı dönemde net kârını yüzde 47 artıran şirketin net dönem kârı da 2 milyon liradan 2 milyon 946 bin liraya yükseldi. Büyüme hedefinin odağına ihracatı koyan ve yurtdışı faaliyetlerini artıran Katmerciler’in ihracattaki hızlı performansı ilk çeyrekteki sonuçlara da yansıdı. Sektörünün açık ara ihracat lideri durumundaki Katmerciler, yılın ilk üç aylık döneminde ihracat gelirlerini yüzde 280 artırırken, 4 milyon dolardan 15 milyon 300 bin dolara çıkardı. İhracat gelirlerinin toplam gelirler içerisindeki payı ise yüzde 87 oldu. 41 ülkeye ihracatı olan şirketin 2011 yılı toplam ihracat geliri 32 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Aynı dönemde toplam aktiflerini 121 milyon liraya taşıyan Katmerciler, özkaynaklarını da yüzde 12 oranında büyüterek 33 milyon 442 bin liraya yükseltti.
Sağlıklı, güçlü kârlı
Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Katmerci, son derece başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını belirterek, şunları söyledi; “Tüm bilanço kalemlerinde önemli gelişmeler elde ettik. Büyüme, karlılık, ihracat gibi temel rakamlarımızdaki gelişmeler son derece sevindirici. Hedefimizin ötesinde sonuçlar elde ettik. Binlerce yatırımcısı olan, halka açık bir şirket olarak sonuçlardan memnunuz. Hedefimiz, bu performansı mümkün olduğu ölçüde tüm yıla yayarak, sektörümüz içerisindeki güçlü konumumuzu pekiştirirken, yatırımcılarımız için yarattığımız değeri daha da yükseltmek.”
BENZER PERFORMANS
·2011 için öngördükleri yüzde 25’lik hedefi aşarak yüzde 38 büyüme gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Katmerci, “Uzun yıllardır yüzde 35’in üzerinde büyüyen bir şirketiz. 2012 yılında yüzde 25’lik büyüme hedefimize karşılık benzer bir performans ortaya koymaya çalışıyoruz. Bununla birlikte, sadece büyümeye değil kârlılığa da odaklanıyor, sağlıklı ve güçlü büyüme trendini kârlılıkta elde edeceğimiz artışla taçlandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
HEDEFİ AŞTI
·2012’nin ilk çeyreğinde hedeflerini aştıklarını belirten Katmerciler, “Stratejik önem verdiğimiz ihracattaki artış da şirketimizi uluslararası ölçekte daha etkin ve saygın bir marka haline getirme hedefimize ulaşmada doğru yolda olduğumuzun en önemli göstergesi. Fransız ortağımız Gimaex International ile kurduğumuz GimKat Araç Üstü Ekipman şirketimizin sağlayacağı destekle şirketimizin ihracat performansı daha da artacak” dedi.
Yılın ilk çeyreğinde geçen yılın eş dönemine göre yüzde 146 büyüme gerçekleştiren Katmerciler, net kârını yüzde 47 artırdı. Şirketin ihracatı ise yüzde 280 artış gösterdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!