Karşıyaka sanatta marka kent olacak

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka sanatta marka kent olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 01:04

TİYATRO, opera ve müzik gibi sanatın pek çok dalında çalışmalara ağırlık veren Karşıyaka Belediyesi, ilçeyi kültür ve sanat kenti yapmak için bir projeye daha imza attı.

Haberin Devamı

Sanatsal etkinliklerin kalitesini artırmak ve ilçede dünya çapında konserler vermek için harekete geçen belediye, alanında uzman isimlerin yer aldığı Sanat Kurulu oluşturdu. Kentin kültür ve sanatta atacağı adımları belirleyecek olan kurul, ilk iş belediye bünyesinde bir Oda Orkestrası kuracak.

KİMLER VAR?

Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar öncülüğünde oluşturulan Sanat Kurulu’nda; Orkestra Şefi Hakan Şensoy, İzmir Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı Tevfik Rodos, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Çello Sanatçısı Oğuzhan Kavruk, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Ender Ünal ve Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali yer alıyor.

Çocuk Korosu kurulacak

Oda Orkestrası ile Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde yılda ortalama 100 konser verilecek. Bazı konserler, farklı mahallelerde, açık alanlarda sergilenecek. Oda Orkestrası, kısa sürede Senfoni Orkestrası’na dönüştürülecek. Ayrıca Sanat Kurulu, Çocuk Korosu kurmak için de çalışmalara başladı. Kentin farklı bölgelerinde yaşayan yetenekli çocuklardan oluşturulacak koro, önce İzmir’de, ilerleyen süreçte de farklı illerde konserler verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!