Karides cennetine kültür çipurası

Güncelleme Tarihi:

Karides cennetine kültür çipurası
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2012 00:00

DÜNYANIN ikinci en kalabalık ülkesi olan Hindistan’a Türk balığı ihraç etmek için harekete geçen Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Asya Kıtası’nın en büyük su ürünleri fuarı olan “Hindistan Uluslararası Su Ürünleri Fuarı”na çıkartma yaptı.

Haberin Devamı

Bu yıl 60’tan fazla ülkeden su ürünleri üreticilerini, işletmelerini, ihracatçılarını, ithalatçılarını ve işleme makineleri üreticilerini tek çatı altında toplayan fuarda istedikleri etkiyi yaptıklarını söyleyen STG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vehbi Merzeci, “Türk su ürünlerinin tanınırlığı ihracatı beraberinde getirecektir. Su Ürünleri sektörü gelişmiş olan Hindistan’da, Türk su ürünlerinden çipura, levrek ve alabalık sadece HORECA sektöründe etkili olabilecek balık çeşitleri olarak görülüyor” diye konuştu.

Üç tarafı denizlerle çevrili olmasından dolayı su ürünleri sektörünün hayli gelişmiş durumda olduğu Hindistan’da daha çok okyanus balığı ihracatı ve tüketimi yaygın. Ayrıca ülke, karides yetiştiriciliği konusunda dünyada iyi bir yere sahip. 2011 yılında Türkiye’den Hindistan’a hayvansal ürünlerden sadece peynir altı suyu ve balmumu ihracatı gerçekleştirildi. STG’nin yürüteceği çalışmalarla, 2012 yılından itibaren Hindistan’a su ürünleri sektöründe de ihracat gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!