Kardeşlik parkı

Güncelleme Tarihi:

Kardeşlik parkı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 02:04

Dostluğun pekişeceği ‘Karşıyaka Parkı’ törenle açıldı.

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Belediyesi’nin, kardeş şehir Kars’ın Arpaçay ilçesiyle dostluk köprülerinin kalıcılığını artırmak için yaptığı ‘Karşıyaka Parkı’ törenle açıldı.

İzmir’den, aralarında gazetecilerin ve meclis üyelerinin de bulunduğu 40 kişilik grupla Arpaçay’a çıkarma yapan Karşıyaka heyetine, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Haluk Koç ile Arpaçay Belediye başkanı Enver Akkaya, milletvekilleri, çevre illerin CHP il başkanları, meclis üyeleri de eşlik etti. Karşıyaka Belediyesi, benzer çalışmayı önümüzdeki günlerde Makedonya’nın Veles kentinde de yapacak.

Sırada Karşıyaka var
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bu parkı biz yapmasak zaten Arpaçay Belediyemiz yapacaktı. Dostlukları pekiştirmek adına yaptık. İki yıl önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, küçük ilçelere yardım etmemiz gerektiğini söyledi. Biz de kendimize Arpaçay’ı kardeş seçerek projeyi uyguladık. Ege’nin bir ucundan Türkiye’nin en ucundaki köşesine gelip hizmet vermek kolay değil, devam edeceğiz. Belediyecilik kolay değil, ekonomik koşullar ve hükümet baskısı ön planda. Böyle bir ortamda iş üretmemiz kolay değil. Ancak insan odaklı hizmet ediyoruz. Karşıyaka’ya da bir ‘Kardeş Park’ yapacağız ve Arpaçay’ın kültürünü o parkta yaşatacağız” dedi.
Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya ise Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir’le Arpaçay’ı birbirine bağladığını dile getirerek, “Bizi İzmir’e bağlayan gerçek bir dostluk eli uzattı. Kars’ta gerçekten bir kardeş payları vardır. Halkların birbirine bağlılığı mezara kadar sürecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

200 bin liraya mal oldu
Geçen yıl imzalanan protokol çerçevesinde yapılan ve “Karşıyaka“ adı verilen park ile yine Karşıyaka Belediyesi’nce yaptırılan meydan düzenlemesi yaklaşık 200 bin liraya mal oldu. Bin 200 metrekarelik parkta yapay süs havuzu, çocuk oyun grubu, açık alan fitness aletleri, banklar, yürüme yolları ve yeşil alan bulunuyor. Karşıyaka Belediyesi daha önce de Arpaçay Belediyesi’ne sıkıştırmalı çöp kamyonu ile yol süpürme aracı hediye etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!