Güncelleme Tarihi:
Ancak köydeki ilk akşamında mide bulantısı, kusma, halsizlik şikayetleri başlayan Kardelen, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Sarılık başlayıp akut hepatit B’ye bağlı karaciğer yetmezliği tanısı konulan Kardelen, sağlık durumunun iyice kötüleşmesi üzerine 26 Ağustos 2012’de ambulansla İzmir Kent Hastanesi’ne gönderildi. Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Doç. Dr. Çiğdem Arıkan, Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Zafer Önen ve Dr. Onur Duygu’dan oluşan ekip Kardelen’e annesi Pembe Büyükkoçak’tan alınan karaciğer parçası nakletti.
Okuluna gidemedi
Küçük kız hızla iyileşti, taburcu olup sadece olağan kontroller için hastaneye gidip gelirken, öğretim yılı başladı. Doktorlar enfeksiyondan korunması şartıyla eğitimine vize verirken, tuvaletlerin bahçede olması, Kardelen’in okula devam etmesini engelledi. Kızının soğuk, yağışlı kış günlerinde teneffüste tuvalet ihtiyacını karşılamak için bahçeye inmesinin sağlığını tehdit edeceğini belirten Büyükkoçak, enfeksiyon riski nedeniyle evde eğitim için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. Müdürlük isteği haklı bularak Kardelen’in “evde eğitim” almasına karar verdi.
İki öğretmene görev
Necati Bey İlkokulu’ndan, başladığından beri öğretmenliğini yapan Gülşen Önder ve Ayşe Büyükgümüş görevlendirildi. Büyükgümüş, Türkçe, fen ve teknoloji, Önder de diğer dersleri üstlendi, sınavları yaptı. Kardelen, karnesini de evinde öğretmlenlerinden aldı. Milyonlarca öğrenci gibi yarıyıl tatiline evde girdi, son gün son derslerini yapan iki öğretmen, Kardelen’in karnesini verdi. Tüm notları 5 olan Kardelen’in karne sevincine ağabeyi Alperen ile anne ve babası da tanık oldu.
Kardelen’in çok başarılı bir öğrenci olduğu belirten öğretmenler, birebir ders yaptıkları için sınıftaki arkadaşlarından da geri kalmadığını söyledi. Kardelen de, “Bu yıl evde okuyacağım, ama arkadaşlarım ve okulumu çok özledim. Gelecek yıl onlarla beraber olacağım” dedi.