Karakalemli antik ressam

Güncelleme Tarihi:

Karakalemli antik ressam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇANAKKALELİ 74 yaşındaki Tahir Savaş, resim çalışmalarıyla yörede büyük ün yaptı. 1952'de Çanakkale Kültür Müdürlüğü'nün Truva Antik Kenti'ndeki enformasyon bürosunda işçi olarak çalışmaya başlayan Savaş, kazılarda ortaya çıkan eserlerin karakalem resmini yaparak sanat dünyasına atıldı.

ÇALIŞMALARINI ilerleten Tahir Savaş, emekli olup Tevfikiye Köyü'ne yerleşince de resimden kopmadı. Truva'nın yanı sıra yüzlerce Atatürk portresi de yapıp kenti gezmeye gelenlere hediye eden Savaş, yörenin tanıtımına katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadı.

Bir çok ünlünün resmini yaptı

BU arada ABD Başkanı Bill Clinton'dan skandal yaratan sevgilisi Monica'ya, Leydi Di'den Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray'a kadar birçok ünlünün de resmini yapan Tahir Savaş, şimdi eserlerini 15 - 30 dolar arasında değişen fiyatlarla sattığını söyledi.

SAVAŞ, ‘‘Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal başbakan iken Çanakkale'ye ilk geldiğinde kaldığı otelde ziyaret etmiş, yaptığım bir portresini hediye etmiştim. Truva'ya gelen Ediz Hun, Sezen Aksu gibi ünlülerin de karakalem resmini yapıp kendilerine armağan ettim’’ dedi.

Derece için yarışıyor

İŞADAMI Hasan Yavaş'ın 22 yaşındaki oğlu Mustafa Yavaş, Almanya'nın Dusseldorf kentinde doğduktan sonra 10 yaşında Bodrum'a geldi. Motosikletle 10 yaşında Almanya'da tanışan ve halen Bodrum'daki Sünger Pizza'nın işletmeciliğini yapan Mustafa Yavaş, 12 yıldır uğraştığı motosiklet sporunda özellikle son 5 yılda büyük başarılar kazandı. Ege Motokros ve Türkiye Motokros Şampiyonası'nda gösterdiği yüksek performansla başarılı sonuçlar elde etti. 600 cc motosikletler sınıfında Ege Motokros Şampiyonu ve Türkiye 3'ücüsü olan Yavaş, şu ana kadar katıldığı 45 yarışmanın 35'inden kupa ve madalyayla döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!