Kara dumanın cezası 140 TL

Güncelleme Tarihi:

Kara dumanın cezası 140 TL
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2011 21:49

MANİSA’da trafiğin düzenli hale gelebilmesi ve trafik kurallarına uyulması konusunda motosikletler ile otomobiller üzerinde yoğun bir şekilde uygulama yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bu kez fabrika işçilerini taşıyan servis otobüslerine, ‘kara duman’ uygulaması yaptı.

Haberin Devamı

 Vatandaşların otobüslerin egzozlarından çıkan yoğun ‘kara duman’ şikayeti üzerine hareke geçen trafik ekipleri, Ayakkabacılar Sitesi’nin önünde uygulama başlattı. Uygulamayı fabrikaların işçi çıkış saatine denk getiren ekipler, bir saat içerisinde 50 servis otobüsünü durdurdu. Uygulamaya giren 50 servis otobüsünden 30’una 140’ar TL para cezasıyla kesildi, sürücülere 20 ceza puanı uygulandı. Uygulamaya bazı otobüs şoförleri itiraz etti.
Başkomiser Osman Genç, “Karayolları Trafik Kanunu 31/ 1 B maddesine göre; araç gözle görünür şekilde egzozundan çevreyi kirletecek şekilde kara duman çıkartıyorsa gereken cezai işlem uygulanır. Ayrıca uygulamamızda egzozların ses çıkarıp- çıkarmadığını da kontrol ettik. Servis otobüsleri mazottan kar etmek için 10 numara yağ kullanarak çevreyi kirletiyor. Bunun da önüne geçmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!