Güncelleme Tarihi:
Yenişakran Afacan Motel’deki Salça Kampı, İspanya, İtalya, Kore, Japonya’dan ikişer, Rusya’dan bir ve Türkiye’den 5 gencin katılımıyla başladı. Domates ve domates katkılı gıda maddelerinin üretildiği kampta ilk gün domatesli tarhana yoğuran gençler ikinci gün 300 kilogram domatesten salça yaptı, üçüncü gün de erişte makarna kesti. Gençtur Proje Lideri Deniz Akartürk, “Katılımcılara Türkiye mutfağından yemekler sunuyoruz ve aşinalık kazandırıyoruz” derken, Proje Koordinatörü Nevin Başaran Alkan, kampın amacının kültürlerarası paylaşım ve ülke mutfaklarını tanıtmak olduğunu ifade etti. Alkan, gençlerin de kendi ülke mutfaklarından örnekler sunduklarını belirtti.
ZEYTİN SIRADA
Bölgenin ana ürününün zeytin olduğunu belirten Alkan, ekim ayının ikinci yarısında bir başka grup ile “Zeytin Kampı” düzenleyeceklerini belirterek “O kampımızda, gençlerimizle birlikte ağaçlardan zeytin toplayacağız, işleme yöntemlerini göstereceğiz. Bunun yanısıra yöremizdeki zeytinyağı sıkma tesislerine giderek zeytinyağının nasıl çıkarıldığını göreceğiz” dedi.