Kalbin anahtarını konuştular

Güncelleme Tarihi:

Kalbin anahtarını konuştular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 13:11

BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi’nde düzenlenen ’Kalbin Anahtarı Kavram Sohbetleri’ etkinliğinin konuğu televizyoncu, yazar Aynur Tartan ile yazar Aşkım Kapışmak oldu, sevgi kavramıyla ilgili soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Kalbin anahtarını konuştular

Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde Aynur Tartan ve Aşkım Kapışmak’ın konuk olduğu ’Kalbin Anahtarı Kavram Sohbetleri’ İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Ayvalıklılarla buluştu. Gazeteci, yazar, televizyoncu Aynur Tartan’ın ‘Aşk nedir?’, ‘Aşkta kadınlar ne ister, erkeklerin beklentileri ne?’, ‘Kalbin anahtarı nedir?’, ‘İnsanların hem aşk yaşamları hem de gündelik hayatlarında neleri unuttukları’ gibi sorularına yanıt veren Aşkım Kapışmak, insanların günümüzde narsist eğilimler taşıdığını belirterek, "İnsanlar artık en çok kendilerini seviyor. Kendini sev tabii ki ama narsist biçimde, ‘önce ben gelirim’ diyerek değil. Öte yandan sevilme kaygısı, hissetme arzusu artmış durumda. Toplumumuzda körü körüne sevmek var, sadakat yok, sorumluluk yok. Seviyorum diyor ama yaşamaya ve yaşatmaya geldi mi sevgi yok. Çoğu evlilik kurumsal olmuş. Toplumumuzda öncelik türün devam ettirilmesi sonra statü. Çocuk olduktan sonra çoğu erkek ve kadın hayatını artık anne ve baba olarak sürdürüyor" dedi.

SEVGİ PİRAMİDİ

Toplumda 3 bölümlü sevgi piramidi olduğunu söyleyen Aşkım Kapışmak, "Üç tip seven var. En altta ‘Sıradan sevenler’ bu tipler kendi ailesini, kendi işini, bedenlerini severler. Daha üstte ‘Üstün sevenler’ var. Böyle insanlar alttakilere ek olarak diğer canlıları, doğayı da sever. En üstte ‘Bilgece sevenler var’ onlar bu ikisine ek olarak inandığı neyse onu ve evreni sever. Türkiye’de tehlike üstten gösterip aşağıdan vuranlar" diye konuştu. Gösteri sonunda konuklara çiçek vererek teşekkür eden CHP’li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Sevgiyi hissedin Ayvalık’tasınız" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!