Kadınlar Günü'nde Fransız tatları

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Gününde Fransız tatları
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 01:18

İZMİR'deki iş kadınları, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, Fransız şefler Joseph Viola ve Sebastien Bouillet ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde, çikolata atölyesine katıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen'in ziyaret ettiği kadın başkanlar, Viola ve Bouillet'ten küçük mutfak sırları öğrendi.

Haberin Devamı

Lyon Aşçılar Birliği (Les Toques Blanches Lyonnaise) ile yapılan anlaşma çerçevesinde İEÜ öğrenci şeflerine ders vermek üzere Fransa'dan gelen şefler Viola ve Bouillet, İzmir'in gelişmesinde öncülük eden iş kadınlarıyla bu önemli günü birlikte geçirdi. Etkinliğe, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Başkanı Berkay Eskinazi, Koruncuk Vakfı İzmir Şube Başkanı Işıl Nişli, EGİAD Başkanı Seda Kaya, İTO İş Kadınları Konsey Başkanı Asuman Nardalı, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Kültürpark Rotary Kulüp Kurucu Başkanı Ayçe Dikmen, Mert Optik Genel Koordinatörü Melisa Pala katıldı. Kadın başkanlar, Şefler Viola ve Bouillet yönetiminde hem Fransız yemeklerinin örneklerinden hem de çikolatadan farklı tatlıların yapımını gerçekleştirdi. Gün boyunca her iş kadınına İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nden bir öğrenci şef, asistanlık yaptı.

Etkinlik sonunda katılımcılara sertifika verip İEÜ fuları hediye eden Başkan Ekrem Demirtaş, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İzmir'in öncü ve önder kadınlarıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştiğini belirterek, kentin önde gelen iş kadınlarının Fransız şeflerle birlikte anlamlı bir güne imza attığını söyledi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da, güzel bir gün yaşadıklarını, ancak kadın haklarıyla ilgili yasa yapıcıların cezaları arttırıcı düzenlemeler yapmasını istediklerini bildirdi. Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Başkanı Berkay Eskinazi ise, günlük stresin içinden çıktıkları farklı bir gün yaşadıklarını aktararak, kadının hayatın her yelpazesinde başarıyla yürüdüğüne dikkat çekti. İTO İş Kadınları Konsey Başkanı Asuman Nardalı da, mutfağın en fazla emek isteyen alan olduğunu, kadınların her alanda başarılı çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!