Güncelleme Tarihi:
Kadın Partisi, 25 Haziran 2014’te kuruldu. Genel Başkanı Benal Yazgan olan ve parti kadınlara eşitlik isteyip, partinin rengini koyu pembe, amblemini terazi olarak belirledi. "Adım adım erkek demokrasiden gerçek demokrasiye" sözünü slogan yapan parti, 1.5 yılda illerde örgütlendi. Partinin İzmir İl Başkanı, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’ne uzun yıllar başkanlık yapan Emel Denizaslanı oldu. Yedi kişilik yönetim kuruluna iki de erkek alındı. Şimdi parti adını tartışmaya başladı.
Partiye danışmanlık yapan Zeki Buzgan, "Ben kadınlara güveniyorum. Başarılı olacaklarına inanıyorum ama hedef iktidara gelmekse kitleselleşmek gerek. Toplumun diğer yarısı yok sayılamaz. Kadın Partisi dendiğinde erkekleri dışlamış oluyorsunuz. Geleneksel bakış açısına sahip bir adama, ben bu partideki varlığımı anlatamam. ’Ne işin var orada’, ’Hayırdır değiştin mi’ gibi tepkilerle karşılaşıyorum. O nedenle isim değişikliği şart" derken parti danışmanı psikolog Ekrem Aslan, yine kadını çağrıştıran bir isim arayışı içinde olduklarını ifade etti. Parti yöneticisi Hemşire Nesrin Erişir, ev hanımı Nazan Erdoğan, emekli Jale Pasinli, Mimar Nihal Pehlivan ise feminst olmadıklarını, partinin tamamen kadın hareketi üzerine odaklanmadığını ifade etti.
Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Denizaslanı, ’sosyal demokrat, Atatürkçü, ulusalcı’ olarak tanımladığı partisinin başta kadın sorunları olmak üzere ülkenin her sorununa ve çözümüne hakim olma amacı taşıdığını, erkek desteğini alabilmek için partinin adını değiştirmeyi düşündüklerini söyledi. Önümüzdeki hafta Yalova’da yapılacak toplantıda partinin yeni adının ne olacağına karar verilecek. Denizaslanı, şöyle konuştu:
"İki seçim geçirmemiz nedeniyle örgütlenme yavaş ilerledi. 1 Kasım seçimleri öncesi ’bir bölen’ eleştirilerine hedef olduğumuz için ön plana çıkmadık. Ancak gördük ki tablo değişmiyor. Kadınlar olarak daha aktif siyaset yapacağız. Radikal çıkışlarla farkındalık yaratacağız. Bu toplumda sığınmacı kadın ve çocukların sorununu da dile getireceğiz işsizliği de. Terör de gündemimizde olacak pedofili de. Kadın hakları örgütü Femen’lerle bağlantı kuracağız. Karşıyaka Yalı’da oturan kadın da aramızda olacak, Limontepe’de ev işçisi ya da mevsimlik işçi kadın da. Eline bebek verilip bir köşede uslu uslu oturması beklenen kız çocukları yerine takım oyunu oynamasını bilen, erkek dünyasında kendisine yer açan kadınlar olacağız. Kadınsız demokrasinin olmayacağını erkeklere kanıtlayacağız. Biz seçim dönemlerinde evlere işyerlerine giren, pankart asan, broşür dağıtarak erkekleri yerel ve genelde meclislere taşıyan kadınlar olmayacağız. Her seçim öncesi kadınlara ’sizi Antalya’ya götüreceğiz’ diyerek otobüse bindiriyorlar. Seçimde en çok çalışan kadınlar oluyor. Sonra bir bakmışız Manisa’nın bir dağ köyündeyiz. Biz o otobüsten indik. İlk genel seçimde meclise gireceğiz sonra da iktidar ortağı olacağız. Rotamız belli, koşarak değil sağlam adımlarla hedefe yürüyeceğiz. Partinin adını değiştirmeyi düşünüyoruz. Erkekleri dışlayarak yok sayarak iktidara yürüyemeyiz. Yalova toplantımızda farklı isimler üzerinde tartışıp karar vereceğiz."