Kadın için demokrasi

Güncelleme Tarihi:

Kadın için demokrasi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 00:00

Manisa’da Demokrat Parti’li kadınlar sorunlarına dikkat çekmek ve politikaya katılımlarını artırmak için kırmızı bantlı eylem başlattı, vatandaşlardan da destek istedi.

Haberin Devamı

DEMOKRAT Parti’nin (DP) kadın sorunlarına dikkat çekmek ve siyasete katılımlarını artırmak amacıyla Türkiye genelinde başlattığı ‘kırmızı bant’ eylemi Manisa’da da başladı.

DP Manisa Kadın Kolları Başkanı Hesna Dayıoğlu, “Demokratik alanlarının açılımı, eşit hak eşit sorumluluk ile başlar. Bu tarihi çalışmada tüm vatandaşların desteğini bekliyoruz. Demokrasi için kadın, kadın için demokrasi istiyoruz” dedi.

DP Kadın Kolları Eşbaşkanı Çiğdem Bilgin ise Türkiye’de kadınların siyasette erkeklerle eşit temsil edilmediğini, 500 milletvekilinin 50’sinin, 2 bin 903 belediye başkanından da yalnız 26’sının kadın olduğunu belirtti, şunları söyledi:

Eşit değiliz

“Bu demektir ki kadınlar TBMM’de yok. Yerel yönetimlerde, yerel meclislerde hiç yok. Kadınların siyasette temsili, bir demokrasi meselesidir. Kadınlara siyasi karar alma mekanizmalarında yer alması demokrasinin en önemli göstergelerindendir. Kadınların siyasette var olması, onların diğer alanlardaki varlığını ve katkısını da geliştirecektir. Seçme ve seçilme hakkını birçok ülkeden önce almış olduğumuz halde günümüzde kadınlarımızın temsili dünyada en sonlarda, AB’de son sıradadır. DP bu soruna acil çözüm getirmeye kararlıdır. Partimiz üç beş kadını süs eşyası gibi vitrine koyup kadın oylarını alma yaklaşımını doğru bulmamaktadır. Mecliste, yerel yönetimlerde kadınları gerçekten temsil edecek, onların sorunlarını takip edecek, çözüm getirecek kadınları siyasete taşıma amacındadır. Kampanyayla kırmızı ötesi alarm veriyoruz. Bu kampanya ile kadın adayların sayısını artırmak hedefimizi yaşama geçireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!