Güncelleme Tarihi:
Sorunlara çözüm için eylem planı oluşturulması kararlaştırıldı. Sektör temsilcilerinin 6 Mayıs’ta tekrar biraraya gelerek son şeklini vermeyi kararlaştırdığı eylem planında; izinsiz ve hijyenik olmayan şartlarda kayıt dışı ekmek üretiminin önüne geçilmesi, üretimin Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliği’ne uygun olması için bir dizi önlem alınması gibi konular yer aldı.
3 TEMEL SORUN
EBSO Meclis Üyesi Soner Çelik, sokak aralarında ve pazaryerlerinde açıkta ekmek satıldığına ve bunların nerede, hangi koşullarda üretildiğinin belli olmadığına dikkat çekerek, “Halkımıza buradan bir kez daha sesleniyoruz. Menşei belli olmayan, üzerinde nerede üretildiği yazmayan ekmekleri almasınlar. Evladınızın, ailenizin, kendinizin sağlığı ile oynamayın” dedi. Çelik, sektörün yaşadığı sıkıntıları ise atıl kapasite, firmalar arası haksız rekabet ile üretim girdilerindeki artışlar olarak sıraladı.