Kabus yaşıyorum, emekli olamazsam aç kalacağım

Güncelleme Tarihi:

Kabus yaşıyorum, emekli olamazsam aç kalacağım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 00:00

İzmir’de 21 yıllık karısının terk ettiği hurdacı Osman Çürümez bir kızı ve bir oğlunun da kendisinden olmadığını öğrenince tedavi görmeye başladı. Yüzde 30 engelli raporu verilen Çürümez, “Çalışamıyorum, emekli olamazsam aç kalacağım” diyor.

Haberin Devamı

KARABAĞLAR’da yaşayan Osman Çürümez (48), 21 yıl önce köylüsü Nimet Çürümez ile evlendi. Evlilikleri sürerken önce oğulları R.Ç. (16) ve daha sonra da kızları G.Ç. (12) dünyaya geldi. Hurdacılık yapan Çürümez, 2008’de İstanbul’daki bir fabrikada iş bularak çalışmaya gitti. Yılda, birkaç kez İzmir’e gelip, ailesini gören Çürümez, İstanbul’dayken bir gün telefon eden eşinin, evdeki eşyaları satıp, çocuklarını da alıp, Ankara’ya annesinin yanına gittiğini öğrendi.

Çocuklar senden değil

Eşini ikna etmeye çalışan, “Çocuklarımızı düşün” diyen Çürümez, “Çocuklar da zaten senden değil” yanıtıyla şoke oldu. Soluğu İzmir’de alan Çürümez, eşi ve çocuklarını bulamadı. Bunun üzerine dava açan Osman Çürümez, eşinden boşandı, çocukların velayeti anneye verildi. Çürümez, çocukların kendinden olup, olmadığının belirlenmesini istedi. DNA testi sonunda çocukların Çürümez’den olmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Emekli olmak istiyor

Psikolojisi bozulan Çürümez, öfke kontrolü bozukluğu, kendine yapılanları hazmedememe, zarar verme duygusu ve bazı kadınları eşine benzetme gibi şikayetler üzerine Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bazı sağlık kuruluşlarında psikiyatrik tedavi görmeye başladı.

Yaşadıklarından sonra çalışmakta güçlük çeken, normal koşullarda emekliliğine de 3 yıl bulunan Çürümez, malullük için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne başvurdu. Geçen 16 Ağustos’ta hastaneye giden Çürümez’e, doktorlar 100’e yakın soru yöneltti, “Posttravmatik Stres Bozukluğu” tanısıyla yüzde 30 engelli raporu verildi. Raporda, Çürümez’in bir yıl sonra tekrar kontrole gelmesi gerektiği belirtildi.

Yüzde 40’lık rapor gerek

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Psikiyatr Dr. Ahmet Ayer, Çürümez’e verdikleri raporun Turgutlu Devlet ile Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanelerinde konulan teşhislerin doğru olduğunu kanıtladığını belirtip, “Malulen emeklilik için yüzde 40 engelli raporu gerekiyor” dedi. Çürümez ise, yaşadıkları nedeniyle iki yıldır yaşamının kabusa döndüğünü belirtip, “İlaç almayı bırakınca kimseyle konuşamıyorum. Hemen titreme başlıyorum. Çalışabilecek durumda değilim. Böyle giderse, çalışamadığım için aç kalacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!