Güncelleme Tarihi:
Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret ederek İzmir Japon Kültür Haftası’na verdiği katkılar nedeniyle teşekkür etti. İzmir Sanat’ta gerçekleştiren etkinliklere kent halkının gösterdiği ilginin çok memnuniyet verici olduğunu söyleyen Başkonsolos, Ehara "Bu kapsamdaki Japonca konuşma yarışmasına çok sayıda İzmirli gencin katılmasından çok etkilendim. Gençlerin Japon kültürüne bu kadar ilgi duymasına ve bu konudaki bilgilerine hayran kaldım" diye konuştu. Japonların Türk halkını çok sevdiğini dile getiren Ehara, "Türklerin de aynı şekilde Japonlara olan sevgisini her fırsatta gözlemliyorum" dedi.
EFES’İN EŞİ DÜNYADA YOK
Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Türkiye’ye 2014 yılında 140 bin Japon turist geldiğini bu sayının 2015’te 90 bine düştüğünü belirterek, güvenlik konusundaki çekinceler nedeniyle 2016 yılı rakamlarından da endişeli olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir ve çevresinde bir güvenlik sorunu olmadığını vurgulayarak, "İzmir’in tarihi zenginlikleri çok fazla. Onların insanlığa sunulması için çalışıyor, kazıları destekliyoruz" dedi. Başkonsolos Norio Ehara, İzmir’in tarihi güzelliklerinden kendisinin de bir hayli etkilendiğini belirterek dünyada Efes’in bir eşinin daha olmadığını, Japon turistlerin özellikle tarih turizmine büyük ilgi duyduğunu ve İzmir’in bu bakımdan çok avantajlı olduğunu söyledi.
ATATÜRK, JAPON SANATINA DÜŞKÜNDÜ
İzmir Büyükşehir Belediyesi girişinde sergilenen Yılmaz Büyükerşen imzalı balmumu Atatürk heykeliyle de yakından ilgilenen Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, "Atatürk’ün son nefesini verdiği Dolmabahçe Sarayı’ndaki yatağının başucunda duran iki vazo kendisine Japonya’dan hediye edilmişti. O vazoların son anına kadar orada durması Japon sanatına duyduğu ilgiyi göstermesi açısından bizim için gurur kaynağı" diye konuştu.