İzmirli kadınlara siyaset akademisi

Güncelleme Tarihi:

İzmirli kadınlara siyaset akademisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2012 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla oluşturulan İzmir Kent Konseyi, kadınlara yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

Konsey’in Kadın Meclisi Kadın ve Siyaset Çalışma Grubu, kadınların bilgi ve donanımına katkıda bulunarak yerel seçimlerde aday olmalarını teşvik etmek ve yerel yönetimlerde seçilmiş kadın sayısını artırmak amacıyla ‘İzmir Yerel Siyaset Akademisi’ adı altında bir eğitim projesine başladı. 20 Haziran 2012’ye kadar sürecek olan eğitim çalışmaları, ‘Kadın ve Siyaset’, ‘Yerel Siyaset ve Yerel Siyasette Kadın’, ‘Yerel Yönetimlerde Kadın’, ‘Teoriden Pratiğe Kadının Siyasete Katılımı’ ana başlıkları çerçevesinde düzenlenecek. Her Çarşamba günü İzmir Kent Konseyi binasında gerçekleşecek olan toplantılarda konusunda uzman olan siyasetçiler, akademisyenler, sosyolog, avukat ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katılımcılara birer sunum yapacak. Eğitimler tamamlandığında ise ‘Yerel Siyasette Kadının El Kitabı’ hazırlanacak.

Haberin Devamı

Kadını siyasette daha güçlü kılmak, toplumsal cinsiyet konularında farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkan ‘İzmir Yerel Siyaset Akademisi’, siyasi görüşleri ve ideolojik farklılıklarına rağmen katılımcıları ‘kadın paydası’nda buluşturmayı hedefliyor. 25 yaş ve üstü kadınları hedef kitlesi olarak belirleyen akademi, atölye çalışmaları yapacak ve seçim simülasyonu gerçekleştirecek. Her eğitim grubu, 30 kadından oluşacak.

‘İzmir Yerel Siyaset Akademisi’, ‘Kadın ve Siyaset’ konulu eğitimle başladı. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Tanju Tosun, ‘Siyaset Kavramına Giriş’ başlıklı dersinde, “siyaset nedir ve ne işe yarar” sorularının cevaplarını özetledi. ‘İzmir Yerel Siyaset Akademisi’, 20 Haziran’a kadar sürecek eğitimlerde siyasetin ve akademik dünyanın önemli isimlerini ağırlayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!