Güncelleme Tarihi:
Projenin tanıtımı amacıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektör Prof. Dr. Oğuz Esen, İEÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ebru Uzunoğlu, İEÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Arda, akademisyenler, öğrenciler ve fotoğraf sanatçıları katıldı. Projeye gönüllü destek veren fotoğraf sanatçıları, Renda Gülay, Aykut Uslutekin, Hüseyin Harmandağlı, Hakan Akdemir, Bülent Çalımlıoğlu, Mehmet Yıldıztekin, Emin Emrah Yerce, Tolga Yurdaer, Etkin Gürel ve Gökhan Gökmen'den oluştu.
Toplantıda konuşan Başkan Demirtaş, İzmir kentinin simgesel yapılarının fotoğraflarla belgelenmesi ve kente fotoğraflarla yeni simgeler kazandırılması amacıyla projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Bir yıl sürecek projede İzmir'in fotoğraf arşivinin oluşturulmasını hedeflediklerini vurgulayan Demirtaş, "Bu projeyle tarihe iz bırakıyoruz. Fotoğrafçıların hepsi İzmirli ve İzmir'de çalışıyorlar. Çalışmada gönüllü olarak bulunuyorlar. Bu sebeple de çok anlamlı. Proje sonunda 'Fotoğraflarla Yaşanacak Şehir İzmir' kitabını yayınlanmasını hedefliyoruz. Ayrıca seçilecek bir kaç fotoğrafı kentimize gelen konuklarımıza çerçeveli olarak hediye edeceğiz. Yine en iyi fotoğrafların tablosunu da hazırlatıp, hediye edeceğiz. Ayrıca bu fotoğraflar tüm İzmirlilerin de hizmetinde olacak" dedi. Çalışmanın turizme büyük katkı sağlayacağını da kaydeden Başkan Demirtaş, "Sosyal medya ve internet ortamında paylaşılacak olması turistlerin kente gelmesini de sağlayacak. Gelen turistlerin yanlarında götürebileceği bir CD ve kitap verilmesi de kent turizmine olumlu katkı yapacaktır. Böylece kent uluslararası hale gelip projemiz küresel anlamda tanınacak" diye konuştu.
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, projenin İzmir'in uluslararasılaşma profilinin yükseltilmesinde katkısı olacağını ifade ederek, bir üniversitenin sadece araştırma ve eğitimle yetinmemesi gerektiğini aynı zamanda bulunduğu çevreye katkısı olması gerektiğini belirtti. İEÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ebru Uzunoğlu da, iletişim ve görsel iletişim tasarım öğrencilerinin projede kamera arkası çekimleri ve sosyal medya aşamalarında yer alacağına dikkat çekti. Doç. Dr. Uzunoğlu, çalışmanın ardından hazırlanacak kitabın İngilizce ve Türkçe basılacağını aktardı.
Basın toplantısıyla birlikte başlayan projede her fotoğrafçı kura ile belirlenen 6 ilçede fotoğraf çekimleri yapacak. Konak ilçesi ise tüm fotoğrafçıların ortak çekim alanı olacak. Yaklaşık 10 ay sürecek çekimlerin ardından seçilen fotoğraflar baskıya ve sergiye hazırlanacak. Bu süreçte İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri de çekimlere katılacak ve stüdyoda yapılan arka plan çekimlerini gerçekleştirecek. 2016 yılı Nisan ayından itibaren de fotoğraf sergisi açılacak. Ayrıca kitap imza günü, gezici sergi ve internet ortamında sanal sergi düzenlenecek. Seçilen fotoğraflardan bazıları İTO ile İEÜ'ye gelen yerli ve yabancı konuklara hediye edilecek. Ayrıca fotoğrafların bazıları tablo yapılacak.