İzmir’de Ufuk 2020 Bilgi Günleri

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de Ufuk 2020 Bilgi Günleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 14:46

TÜBİTAK, Avrupa Araştırma Konseyi (European Research Council-ERC) ve ev sahibi kuruluşların işbirliğinde Ankara, İzmir ve İstanbul’da ERC 2016 çağrılarına yönelik düzenlenen "Bilgi Günleri" kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü tarafından yürütülen etkinlik, İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü’nde başladı.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk ev sahipliğindeki Ufuk 2020 ERC Bilgi Günü’ne, ERC Yürütme Ajansı’ndan Dr. David Krasa da katıldı. Bilgi Günleri’nin açılışında konuşan İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylara değinerek, "Ülkemiz dünyaya en iyi bilim adamlarını sağladı. Bir yandan akılsızca insanlarımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, diğer yandan Aziz Sancar’ın almış olduğu Nobel ile gurur duyuyoruz. Aklı, bilimi ve insanı önde tutan bir anlayışı geliştirmemiz gerekiyor. Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken yerleştirdiği bir gelenek olan Ortadoğu bataklığından uzak durmayı sürdürmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte ülkemiz bilimi son yıllarda sevindirici gelişmeleri yaşıyor. Dünyadaki Türk bilim insanları Türkiye’ye dönerken, yabancı bilim insanlarının da ülkemizde çalışma kararı almaları geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Avrupa Araştırma Konseyi’nin araştırmacılara sağladığı bu destekleri çok önemli bulduğumu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedefi; mevcut ulusal ve uluslararası programlara ek olarak bireysel takımlar tarafından yürütülen öncül araştırmaları destekleyerek Avrupa’da mükemmeliyet, dinamizm ve yaratıcılığı güçlendirmek ve Avrupa’yı en iyi araştırmacılar için bir cazibe merkezi haline getirmek olan Avrupa Araştırma Konseyi’nin programlarında herhangi bir konsorsiyum veya ortaklık şartı aranmadan ulusal programlarla fonlanması genellikle zor olan büyük bütçeli akademik araştırma projelerine kaynak sağlanması amaçlanıyor. Avrupa Araştırma Konseyi’nin desteklediği 5 farklı program bulunuyor. Bu programlardan; ’Başlangıç Düzeyi Araştırmacı Desteği’ kapsamında 2-7 yıl önce Doktora derecesi almış araştırmacılar, ’Güçlendirme Desteği’ kapsamında 7-12 yıl önce doktora derecesi almış genç araştırmacılar destekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!