İzmir'de hangi semtleri gözüne kestirdi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde hangi semtleri gözüne kestirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2013 00:00

Haberin Devamı


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı iken 25 yıl önce Dikmen ve Portakal Çiçeği vadilerini yaparak kentsel dönüşümün ilk örneklerini veren CHP'nin Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, İzmir'de Bayraklı ve Yeşildere'yi dönüşüm için gözüne kestiridğini, buraların olağanüstü yerler olduğunu söyledi.

CHP'nin PM Üyesi Murat Karayalçın, Konak Belediyesi'nin düzenlediği kentsel dönüşüm konulu bir panele katılmak için geldiği İzmir'de partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Karayalçın, kentsel dönüşüm konulu paneller için beşinci kez geldiğini belirterek, “İzmir'de kentsel dönüşümün başlamasının geciktiğini biliyorum. Ancak tıkanıklık belediyelerden mi valilikten mi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan mı kaynaklanıyor bilgim yok. Çok önemli bir sorun değil tıkanıklıklar aşılabilirse kültürel ve toplumsal olarak kentin yaşam kalitesini yükseltecek önemli kazanımlar elde edilir. İzmir'deki ofis büroları yüksek getiriye sahip, yatırım stoğu var. Tüm bunlar kentsel dönüşüm projeleriyle taçlandırıldığında yaşam kalitesi yükselir. Bir niyet olduğu görülüyor, tıkanıklar açılır. İzmir'de dönüşüm için gözüme kestirdiğim yerler var. Bayraklı çok güzel bir yer. Orada bir Doğu Akdeniz balkonunun inşa edilebileceğini düşünüyorum. Yeşildere olağanüstü bir yer. Dönüşümle İzmir için olağanüstü bir değer, vadi kazanır” dedi.
Ressam Ferhat İgit (28) Karayalçın'a, Atatürk'ün yağlıboya portresini hediye etti. Karayalçın, “Sevgili önderimiz biraz çatık kaşlı bakıyor ne dersiniz” dedi.

Haberin Devamı

İzmirde hangi semtleri gözüne kestirdi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!