İzmir'de depremzedelere destek eylemi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde depremzedelere destek eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2013 01:06

İZMİR'de, kendilerini Antikapitalist Müslümanlar olarak adlandıran grubun öncülük ettiği bir grup, açlık grevi yapan Vanlı depremzedelere oturma eylemiyle destek verdi.

Haberin Devamı

İzmir’de henüz iki haftadır örgütlenme çalışmalarını sürdüren ve Gezi Parkı Direnişi’nde kıldıkları Cuma namazları ve düzenledikleri Yeryüzü Sofraları ile dikkat çeken Antikapitalist Müslümanlar, Konak Meydanı’nda, Vanlı depremzedelerin, uğradıkları mağduriyetler ve haksızlıkların son bulması için düzenledikleri açlık grevine destek olmak için oturma eylemi gerçekleştirdi. Eski Sümerbank binası önünde 40 kişi ile başlayan oturma eylemi, sayının giderek artmasıyla İzmir Saat Kulesi önünde devam etti. Eyleme İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri Erbani Grubu Ahura Ritim Topluluğu, çaldığı ezgiler ve katılımlarıyla destek verdi.

Topluluk adına basın açıklaması yapan sözcü Tamer Kekeç, “Devlet, 23 Ekim 2011 ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da gerçekleşen iki büyük depremin mağduru olan halkının öncelikli barınma ihtiyacını karşılamamaktadır. Hatta ‘zorunlu’ adı altında halkından haraç kesercesine yaptığı zorunlu deprem sigortasının da karşılığını halka vermemektedir. Konteyner kentler, elektriksiz ve susuz bırakılmakta ve devlet, tüm bu sorumsuzluğuna ve sözünde durmazlığına ek olarak konteyner kentlerde kalan depremzedelere konteynerleri boşaltmaları için Van Valiliği ve AFAD aracılığıyla sürekli baskı uygulamaktadır. Buna karşılık depremzedeler, açlık grevi kararı almışlar ve 27 Ağustos 2013’te ‘Ya bize yaşayacak bir yer bulun ya da buradaki koşullarımızı yaşanabilecek bir hale getirin’ demişlerdir. Açlık grevi kararının alınmasının nedeni: Van’daki dört konteyner kentten biri olan Anadolu Konteyner Kenti’nde zor yaşam koşullarına, bir de yirmi günü aşan elektrik kesintisinin eklenmesidir” dedi.

Haberin Devamı

Konteynır kentte hala elektrik olmadığını belirten Kekeç, “Koşulların iyileştirilmesi ya da yeni bir barınma olanağı sağlanması için henüz adım atılmamıştır. Devam eden açlık grevinin 8'inci gününde dört kişinin rahatsızlanmasından sonra, depremzedeler, eylemlerini dönüşümlü açlık grevine dönüştürmüşlerdir. İki aydan bu yana talepleri karşılanmadığı için halen açlık grevlerini sürdürmektedirler” diye konuştu. Depremzedelere her türlü yardımın yapılması, yaşam koşullarının iyileştirilmesi taleplerini dile getirdi. Eyleme, açıklamanın ardından son verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!