İzmir'de CHP zirvesi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde CHP zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe başkanlarının sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisinin ilçe başkanlarıyla Kemalpaşa'nın Yukarı Kızılca Köyü'nde toplantı yaptı. İlçe başkanları, İZSU ve İzmirgaz'ın kazıp bıraktığı yollardan şikayetçi olup, asfalt istedi. İlçe başkanları, otobüs güzergahlarının aktarma sistemine uygun hale getirilmesi taleplerini de iletti. Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül'ün, “İlçe belediyesi ile ilgili bir şey olduğunda sorunu başkana iletiyoruz. Ancak Aziz Başkan'a ulaşamıyoruz. Bürokratlarına ulaşamıyoruz. Büyükşehirle ilgili sorunlarımızı kime ileteceğiz? Ayrıca belediyenin yaptığı icraatlar konusunda bize bilgi verilsin. Bu konuda zaman zaman eksik kalıyoruz ya da haberimiz olmuyor” dediği öğrenildi.

HABERİMİZ OLMUYOR
CHP Kiraz İlçe Başkanı Pilat Zeybek ise, yeni Bütünşehir Yasası'yla birlikte Kiraz'ın Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olduğunu belediye bürokratlarının ilçeye gidip bilgi verdiklerini dile getirerek, “Ancak bundan bizim haberimiz olmuyor. Eğer bizle de temasa geçilirse katkı koymak isteriz” dedi.

Haberin Devamı

ÖZGÜVEN'E DESTEK VERİN
Dikili İlçe Başkan İsmail Hakkı Şener ise, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven'in aldığı cezanın, 3 Haziran'da, saat 13.00'te Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülüp 4. yargı paketine göre uyarlanacağı davaya örgütün yüksek katılım sağlayarak, moral desteği verilmesini istedi.

YIĞMA VE TAŞIMA ÜYE UYARISI
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanlarından sandık çevresi çalışmalarını tamamlamalarını, ev ziyareti formlarının doldurulmasını, adaylık düşünenlerin parti içi eğitime katılmalarını istedi. Engin, seçmen listelerinin ayrıntılı incelenip, yığma ve taşıma seçmene dikkat edilmesini şart koştu.

DİYARBAKIR GEZİSİNDEN HABERİMİZ YOKTU
CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, “Siyaseten İzmir'de sıkıntılarımız var. Halkla buluşamıyoruz. Bu konuda eksik kalıyoruz. Metronun neden geciktiğini biz bilmiyoruz ki halka anlatalım. Diyarbakır'a bir gezi düzenlediniz ama bu konuda bize bilgi vermediniz. Vatandaş bize tepki gösterdiğinde cevap veremiyoruz. Keşke bize bilgi verseydiniz. Sizi savunmak istiyoruz. Ancak elimizde bilgi yok. Halka sizinle ilgili bilgi vermekte zorlanıyoruz” dedi.
Karamustaoğlu'nun, “Dışarıda tüm ilçe başkanları eksiklerden bahsediyor ama burada kimseden çıt çıkmıyor” sözleri ise gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR GEZİSİ SİYASİ DEĞİL KÜLTÜREL
Başkan Kocaoğlu ise, “Genel merkezin çizdiği siyaset dışında bir yol izlemiyoruz. Diyarbakır'a kültürel bir gezi düzenledik. Siyasi hiçbir tarafı yoktu. Halkların barışına katkı koymak için gittik. İlçe başkanlarının anlattığı otobüs, yol, kaldırım, asfalt, kaldırım sorunlarını hepsini biliyorum. Bazı eksiklikler olabilir. Geç kaldığımız yerleri biliyoruz. Bazen planladığınız işler yolunda gitmeyebiliyor. Ya da yanlış planlıyorsunuz. İddialı bir şekilde söylüyorum ki, diğer büyükşehirlere göre çok daha iyi bir konumdayız. Yakın sürede sorunları çözeceğiz. Hepsini biliyoruz” dedi.

ADAYLIK İÇİN DAHA VAKİT VAR
İlçe başkanlarının adaylıkla ilgili sorusuna ise Kocaoğlu, “Onun için daha vakit var. Zamanı geldiğinde konuşulur. 29 Mart 2014'e kadar görevimi en iyi şekilde yapmak için çalışacağım” cevabını verdiği öğrenildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!