Güncelleme Tarihi:
Arkas Sanat Merkezi, İzmir’in bugününü geleceğe miras bırakmak için ve İFOD (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) işbirliği ile ’İzmir: Yarınlara Bir Miras’ sergisini hazırladı. 18 fotoğrafçının Bergama, Alaçatı, Asansör, Bornova, Karşıyaka, Kordon, Urla gibi kentin çeşitli ilçe ve mahallerlerinde yaklaşık bir yıl süren çekimlerin ardından seçilen fotoğraflar, iki ay süreyle sergilenecek. Serginin açılış davetine Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, sergide eserleri yer alan fotoğraf sanatçılarından Murat Germen, Selim Bonfil, Beyhan Özdemir, Atilla Özdemir, Nilgün Özdemir, Yufus Tuvi ile İzmir iş dünyasından temsilciler katıldı.
Serginin açılış davetinde konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas İzmir’in bugününü kültürünü, yaşantısını fotoğraflarla ölümsüzleştirerek bir sonraki kuşağa aktaracak bu projenin, kent belleğinin oluşmasında da büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Arkas, "İzmir’e önceki yüzyıllarda gelen gezginlerin bıraktıkları anlatı ve görsellerin bugün bize ışık tutması gibi, bu görsel arşiv gelecek nesillere ışık tutacak" dedi.
ULUSLARARASI FOTOĞRAFÇILAR ÇEKİM YAPTI
Açılışa katılan 2013 yılında Londra’da ’Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı’ ödülünü alan, fotoğrafları BBC Wildlife, National Geographic gibi uluslararası dergilerde yayınlanan İtalyan Valter Bernardeschi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve Kuş Cenneti’ni fotoğrafladı. Gorbaçov’un yeniden yapılanma çalışmaları ve Yeltsin’in başa geçmesini foto röportajlarla belgeleyen Polonyalı sanatçı Wojtek Laski de, İzmir’in çeşitli ilçelerinde günlük yaşamı fotoğrafladı. Sergide ayrıca Türk fotoğraf sanatçısı Murat Germen’in muta-morfoz serisine ait önemli fotoğrafları yer aldı.
Sergide Arjantin’den Nicolsss M. J. Berlingieri, İspanya’dan Gabriel Brau Gelabert, İtalya’dan Virgilio Bardossi, Valter Bernardeschi, Giulio Veggi, Mario Cioni, Kanada’dan François Nadeau, Macaristan’dan Istvssn Kerekes, Pakistan’dan Muhammad Jahangir Khan, Polonya’dan Wojtek Lalki, Tayland’dan Dow Wasıkrısı, Ukrayna’dan Alexander Kharvat, Türkiye’den ise Atilla Özdemir, Beyhan Özdemir, Murat Germen, Nilgün Özdemir, Selim Banfil, Yusuf Tuvi’nin eserleri bulunuyor.