İzmir plastikte liderlik yolunda

Güncelleme Tarihi:

İzmir plastikte liderlik yolunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 00:00

Birinci etap altyapı çalışmalarının tamamlandığı Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde sorunlar aşıldı, üç ay sonra fabrikaların inşasına başlanacak, 15 bin kişi istihdam hedefleniyor.

Haberin Devamı

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen “Bizi yoran kamulaştırma çalışmalarını dört yılda aştık. Nihayet 650 bin metrekarelik yeri 650 kişiden satın aldık. Üç ay sonra bacasız fabrikaları inşa etmeye başlıyoruz” dedi.
Menemen Gökovası Mevkii’nde kurulan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 920 bin metrekare mevcut arazisi ve genişlemeye müsait yapısıyla Türkiye’nin ilk ve tek plastik ihtisas sanayi bölgesi oldu. Dört yılı aşkın süredir devam eden kamulaştırma çalışmaları da tamamlandı. Böylece üç ay sonra bacasız fabrikaların inşaat safhasına gelindi. İlk etapta 34 plastik firmasının yatırım yapacağı Menemen OSB’de 15 bin kişiye de istihdam sağlanması hedeflendi.

6 milyon lira
7.5 milyon TL’lık yatırımla ilk bölümü tamamlanan alt yapı yatırımlarında, ikinci bölüm 6 milyon TL’lık Sanayi Bakanlığı kredisi ile gerçekleştirilecek. İAOSB dışında şehir merkezine en yakın OSB olan Menemen Plastik, hammadde ve ihracat kapı alanlarına da 20 kilometrelik yakınlığıyla sektöre hareket getirecek. Kamulaştırma çalışmaları sürecinde epey yorulduklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, plastik ihtisas organize sanayi bölgesinin yüzde 80 dolu olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

EN ZORU BİTTİ
Esen “Kamulaştırma çalışmaları bizim için en yorucu kısımdı. Paramız olmasına rağmen muhatap bulamadığımız için arsaları alamadık. Artık sonuna geldik. Toplu satın almalar, toplu istihdam olanakları, dış satım birlikteliği burada yaratacağımız potansiyeller olacak. Üç ay içerisinde Kastaş ve Palaplast inşaata başlayacak, diğer firmalar onları takip edecek. Bu bölge İzmir’in plastik sektöründe lider olmasını sağlayacak. Sosyal alanları, idare binaları, altyapı çalışmaları, arıtma tesisleri ve bacasız sanayi ile yurdumuz örnek bir OSB’ye kavuşacak” şeklinde konuştu.

RAHAT ULAŞIM
1 milyon metrekare alana sahip Menemen Plastik OSB, Menemen’e 2 kilometre, İzmir merkeze ise 35 kilometre uzaklıkta yer alıyor. OSB’ye İzmir merkezinden 20-25 dakika, Karşıyaka’dan ise 15 dakikada ulaşılabiliyor. Aliağa-Menderes hızlı tren hattı da OSB’nin sınırından geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!