İzmir kruvaziyerde merkez olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

İzmir kruvaziyerde merkez olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2012 00:00

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ABD’nin Miami kentinde 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenen Miami Seatrade Kruvaziyer, Gemicilik, Fuarı ve Konferansı’nda yeni bağlantılar ile döndüklerini belirterek, “İzmir artık kruvaziyer turizmde Akdeniz’in önemli merkezlerinden birisi olma yolunda hızla ilerliyor. Ama liman ücretlerimiz hala daha yüksek, aynı gemi Pire Limanı’nda İzmir’in yarısı kadar hizmeti ücreti ödüyor. Rekabetçi olabilirsek 2012 yılında yolcu sayımızı yüzde 25 arttırabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Miami’deki fuara Yönetim Kurulu Üyeleri Vahdet Sarıkaya, Mehmet Pamuk ve Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş ile katıldıklarını belirten Demirtaş, “Fuarda dünyanın en büyük kruvaziyer ailesi olan Carnival Corporation ve Royal Caribbean International firmalarından üst düzey Başkan ve CEO’ları ile görüştük. İzmir’i kapsayan yeni hatlar için bağlantıya geçtik ve davet ettik” diye konuştu. Pek çok acente ve kruvaziyer şirketinin 2012 yılında İzmir’e yaptıkları seferleri artıracaklarını, 2013’te ise seferlerin katlanarak artacağını belirten Demirtaş, “Bu fuara geçtiğimiz yıl da katılmıştık. Ama bu yıl gördüğümüz ilgi çok fazla, çünkü artık kruvaziyer turizmdeki başarımızı sektörün tüm aktörleri konuşuyor. İzmir kruvaziyer turizmde yükselen değer. Çok yakında yeni gemiler ve yeni hatlarla ilgili İzmir’e güzel sürprizlerimiz de olacak” dedi. Demirtaş, ayrıca İTO’nun hazırladığı Batum projesi için Gürcistan Acara Özerk Bölgesi başkanı Levan Varshalomidze ile de özel bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Rekabetçi tarife şart

Haberin Devamı

Miami’de yaptıkları görüşmelerde İzmir’e karşı büyük ilgi olmasına karşın, İzmir Limanı’nın yüksek ücretlerinden şikayet aldıklarını belirten Demirtaş, kruvaziyer sektöründe rekabetin hızla sertleştiğine dikkat çekti. Demirtaş, “Konuştuğumuz acentelerin, şirketlerin yöneticileri Pire Limanı’nın tarifelerinin neredeyse İzmir tarifesinin yarısı kadar olduğunu söyledi. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımızın yoğun ilgi ve desteği ile fiyat indirmesine rağmen, hala daha tarifelerimiz rakiplerimizin üzerinde kalıyor. Ulaştırma Bakanımıza konuyu bir kez daha aktararak, çözüm isteyeceğiz. Rekabetçi olabilirsek 2012 de yolcu sayısını en az yüzde 25 artırırız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!