Güncelleme Tarihi:
“Uygulamadan kaynaklı bazı sıkıntılar dile getirildi. Bunlardan birincisi çok hassas alanlar konutlar vardı. Bir tane konut olsa bile ceza kesilirdi. Çok hassas alanları poliklinikler hariç yataklı hastaneler, yatılı okullar, huzurevlerinin dışındaki konutlar yönetmelikten çıkarılacak. 4 Haziran’da çok hassas alanlarda mekanların kapalı hale getirilmesi mecburiyeti vardı. ‘O alanları belirlemesi zaman aldı, dolayısıyla bize de çok geç tebliğ edildi’ diye süre uzatımı istediler. Onu da 31 Aralık’a kadar uzatmayı kabul ettik. Mutabakat sağlandı. Açık havada düğün, nişan yapılamıyordu. Onları da bu şekilde çok hassas, hastane veya huzurevleri yanındaki alanlar hariç olmak üzere açtık. Yönetmelik değişikliği yapacak. Ama 23.59 saatinde bir değişiklik yok. Ondan sonra isteyen eğlenebilir, ona mani olmuyoruz. İşletme tüm tedbirleri alacak. Açıksa kapalı hale getirecek, kapalıysa devam edecek. Onların da talepleri buydu. O istikamette bir çalışma yaptık.”
Boynumuzun borcu
Televizyonlarda önceki gün, “İzmir’in suyu yok” diye 1 Nisan şakası yaptığını dile getiren Eroğlu, “İzmir’in 2040 yılına kadar suyunu garanti etmek bizim boynumuzun borcu. Yıldırım hızıyla Gördes Barajı’nı bitirdik. İsale hattını tamamladık. Şimdi bir müjde daha vermek istiyorum. Dün akşamki görüşmelerde İzmir’in geri kalan hattı yapamayacağı anlaşılmış. ‘Onu da yapın’ diye talimat verdim. İkinci isale hattının da inşaatı başlayacak” dedi. İzmir’in su ihtiyacını daha uzun vadede garanti altına almak için Çağlayan Barajı’nın inşaatına başlanacağını dile getiren Eroğlu, “Barajla beraber İzmir’e yılda 120 milyon metreküp su verecek olan sistemi kuruyoruz. Böylece İzmir’in bütün su meselesi kökünden çözülmüş oluyor” diye konuştu.
Torbalı’da toplantı
Eroğlu, Torsbalı’da da, “Çöpe Karşı Sivil İnisiyatif” konulu toplantıya katıldı. Torbalı Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçeye 10 kilometre mesafedeki Taşkesik Köyü’ne katı atık bertaraf tesisi yapılmamasını istedi, “40 muhtar ve 35 sivil toplum örgütü temsilcisi buna direceğiz” dedi. Eroğlu da şöyle konuştu:
“Tesisin uygun olup, olmadığı konusunda arkadaşlarım ÇED raporu ile ilgili çalışmalara başladı. Daha uygun yer varsa İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yer göstereceğiz. Ama bu tür yerlerin de yapılması lazım. Belediyeye yardımcı olacağız. İzmir’in su meselesi nasıl çözüldüyse, bizzat bu konuyu da ben inceleyeceğim. Başka yerler varsa birlikte dolaşıp, bakacağız.”