İzmir’in ahşap marketi

Güncelleme Tarihi:

İzmir’in ahşap marketi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 01:33

İhtisas marketler arasında ahşapla yerini alan AGT Store, İzmir’deki ilk mağazasını Menemen’de açtı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük ahşap mobilya bileşenleri üreticilerinden AGT bünyesinde yer alan Türkiye’nin ilk “ahşap ihtisas marketi” Antalya merkezli AGT Store, İstanbul ve Antalya’dan sonra üçüncü mağazasını İzmir Menemen’de açtı.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Evim Şahane programıyla bilinan Mimar Selim Yuhay’ın da açılışına katıldığı AGT Store’da kapı, panel, profil, boykapak, ahşap kompozitdeck, kompozit tezgah, lambri ve süpürgelik gibi ürün grupları showroom konseptinde bir araya getirildi. Açılış töreni sonrasında değerlendirme yapan AGT Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Söylemez, İzmir ve Ege’nin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek “30 yıllık bir firma yenilikçiliğe büyük önem veriyoruz. İzmirli müteahhitlerin kaliteli ürünleri tercih etmeleri, kentte sürekli gelişen inşaat sektörü buraya yatırım yapmamızda büyük etken oldu” diye konuştu. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Söylemez, “Ahşap mobilya bileşenleriyle neler yapılabileceğini ve özgün tasarımlı ahşap mobilya uygulamalarıyla gösteren AGT Store, bu anlamda Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Bir mobilya üreticisi veya bir müteahhit AGT Store’a girdiğinde bir evin mutfak, banyo, pencere ya da salonu için gerekli tüm ahşap ihtiyacını tamamlayabiliyor. AGT Store fabrikalar ile ustalar arasında mekik dokuyan mobilya üreticilerinin işini kolaylaştırıyor” dedi.

Haberin Devamı

Hedef 100 mağaza

Üretimin yarısını 60’ı aşkın ülkeye ihraç ettiklerini ve yurtdışında 150’yi aşkın bayisi bulunduklarını da kaydeden Söylemez, Türkiye’de ise 100 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Söylemez, tamamen franchising sistemiyle hizmet verdiklerini, yoğun bir talep aldıklarını anlatarak “Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri olarak 2013 yılındaki yaklaşık 300 milyon Euro’luk ciromuzu yüzde 50 artırmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda toplam üretim alanımızı 400 bin metrekareye yükselttik ve yaklaşık 150 milyon dolar yatırım yaptığımız yeni MDF fabrikamızı da faaliyete aldık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!