Güncelleme Tarihi:
Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda ikincisi düzenlenen Girişim Okulu Semineri, öğrencilerden büyük ilgi gördü. 400 kişilik salon tamamen doldu. Seminere Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme (DEPARK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören, LİYAKAT Proje Komite Başkanı Doç.Dr. Engin Deniz Eriş, Dokuz Eylül Üniversitesi DEGA Koordinatörü Doç.Dr. Engin Özgül, TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, TEB Özel Bankacılık Satış ve Pazarlama Direktörü Aylin Alkan, Girişim Savaşçısı programının kreatörü olan Sarpaş Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Berke Sarpaş, General Elektrik İş Geliştirme Uzmanı Dr. Erol Teberoğlu konuşmacı olarak katıldı.
Günümüzde girişimcilik ve girişimci fikirlerin ortaya çıkıp hayata geçmesinin çok daha büyük önem taşıdığına dikkat çeken Berkay Eskinazi, Girişim Okulu'nda teori ile pratiğin birleştirildiğini söyledi. LİYAKAT Derneği olarak inovatif fikirler ortaya koyan vizyoner bir sivil toplum kuruluşu olduklarını ve bu açıdan da girişimcilik fikri olanlara yol haritası ortaya koymalarına destek verdiklerini belirten Eskinazi, "Girişimci adaylarının teşvik edilmesi, desteklenmesi ve bilgilendirilmesinde bu Girişim Okulu'nun büyük etkisi olacak. Unutmayın, gelişimin temeli girişimdir ve emin olun İzmir girişimcilerle uçacak" dedi. Yine LİYAKAT Derneği'ni temsilen Doç.Dr. Engin Deniz Eriş, girişimcilikte inovatif olmanın önemini ve iş sahibi ile inovatif girişimci arasındaki farklara değindi.
İZMİR RUHU
DEÜ Rektör Yardımcısı ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özgören ise İzmir'in inovasyon ve girişimciliğin başkenti olduğunu belirterek, "Bu noktada İstanbul ve Ankara için çok üzgünüz" dedi. İzmir'in bu üstünlüğünün nedeninin ise kentin ruhunda yattığına dikkat çeken Prof. Dr. Özgören "Neden başkentiz, çünkü dünyanın en önemli iki kütüphanesi İzmir'den çıktı. Bunlardan biri Efes'teki Celcus Kütüphanesi diğeri ise Bergama'daki kütüphane. Heraklitos'un (Efesli filozof) 'Herşey değişir' sözü bu topraklardan çıktı, girişimcilik bizim ruhumuzda var" dedi. DEPARK'ın da bu ruhla kurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Özgören "Ayrıca iki teknopark açtık, 48 bin öğrencisiyle pekçok ilden daha büyüğüz. Sağlık girişimciliğinde sıçramalar olacağını düşünüyoruz. Desteklediğimiz girişimciler Silikon Vadisi'ne kadar gidiyor. Buradan da anlıyoruz ki tüm umut gençlerin kuracağı yeni girişimciliklerde. Melek yatırımcıları çekelim ve İzmir'i uçuralım" diye konuştu. Girişim Okulu Semineri'nde ayrıca 2 öğrenci Girişim Savaşçısı programına katılmaya hak kazandı.