İzmir depremi konuştu

Güncelleme Tarihi:

İzmir depremi konuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 00:00

İZMİR Valiliği bünyesinde kurulan İzmir Afet Derneği (İZAD) tarafından düzenlenen panelde, Van Depremi’nde yapılanlarla İzmir’in depreme hazırlık durumu değerlendirildi.

Haberin Devamı

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Vahap Tecim’in yönettiği panelin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, olası bir depremde İzmir’deki can kaybını en aza indirmek için yapı stokunun ele alınması, sanayi kuruluşlarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Afet sitesi

İZAD Başkanı Okşan Mersin, Van Depremi’nin ardından İzmir’de bir değerlendirme yapma gereği duyduklarını belirtti. Olası afet sonrasında İzmirli vatandaşların en kısa sürede sağlıklı bir ortama alınması, yakınlarına kavuşması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden İZAD Başkan Yardımcısı Prof. Vahap Tecim ise, “İzmirli vatandaşların derneğimiz tarafından oluşturulan www.izmirdeafet.com adlı siteyi incelemelerini ve bir afet durumunda bu siteden nasıl yararlanacaklarını öğrenmelerini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yaşananlardan bilgi verdiler

İzmir Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Altınbudak, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan Abdül Duyulu, Kızılay Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Sekreteri Yüce Ayhan, Afette Rehber Çevirmenler Platformu Temsilcisi Ayşegül Başer ve AKUT Sorumlusu Ömer Karaca da kuruluşlarının Van Depremi’nde yaptıkları faaliyetler ve İzmir’deki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!