İzmir’den yardım eli

Güncelleme Tarihi:

İzmir’den yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2010 00:00

Çorum'un Osmancık İlçesi’nden gelen çağrıya kulak veren, dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan aracılığıyla doğuştan elleri ve ayakları olmayan, bilgisayar mühendisliği hayali kuran 15 yaşındaki Ahmet Aktaş’a ulaştı.

Haberin Devamı

Kolsuz ve ayaksız dünyaya gelen Ahmet Aktaş’ın okula gidebilmesi için gereken akülü tekerlekli sandalye ihtiyacını seramik sanatçısı Ümran Baradan karşıladı. Televizyonlarda izlediği haberden etkilenen ünlü sanatçı, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan aracılığıyla Çorum’un Osmancık İlçesi’nde yaşayan Aktaş ailesine ulaştı. Baradan, Almanya’da yakın dostlarını arayarak ilköğretim okulunu bitirdikten sonra liseye gidemeyen Ahmet Aktaş için özel akülü tekerlekli sandalye sipariş etti. Tekerlekli sandalye geldikten sonra aileyi İzmir’e davet eden Baradan, bilgisayar mühendisi hayali kuran Ahmet ve ailesiyle evinde buluştu.

Hedefi bilgisayar mühendisi olmak

Tekerlekli sandalyeyi teslim eden Baradan, “Ahmet’in durumunda olan ve uluslararası başarılara imza atmış gençler var. Umuyorum, bilgisayar mühendisi olmak isteyen Ahmet, bu isteğine kavuşur” dedi. Televizyonda Küçük Ahmet’i görünce çok duygulandığını dile getiren Ümran Baradan, yıllarca dünya başkanlığını yürüttüğü Uluslararası Kadınlar Derneği aracılığıyla Almanya’dan özel akülü tekerlekli sandalye sipariş ettiğini ifade etti.
Hedefi: Bilgisayar mühendisliği
Aracın üzerine bağlanacak elektronik aletle Ahmet’in yaşamının kolaylaşacağını; kimseye muhtaç olmadan gezebileceğini belirten Baradan, “18 yaşından itibaren aküye monte edilecek bir alet var. Ahmet başını sağa çevirince araba sağa, sola çevirince sola dönecek. İnşallah yararlı olur. Küçük Ahmet liseye gider. Ahmet gibi gençler arasında, yüzme birincilikleri olanlar var” dedi. Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan Aktaş, bundan böyle lise eğitimini sürdürecek ve arkadaşlarıyla birlikte okul bahçesinde gezip sohbet edebilecek. Aktaş, “Eğitimimi sürdüremediğim için yaşama küstüğüm bir anda hayallerime kavuştum. Tek hedefim lise eğitimimi tamamlayıp bilgisayar mühendisi olmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!