İzmir’de 9 Eylül coşkusu yaşanacak

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de 9 Eylül coşkusu yaşanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2008 00:00

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü 9 Eylül Salı günü törenlerle kutlanacak. Törenlere CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılacak.

İzmir’in, düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü, sabah erken saatlerde kutlama törenleriyle başlayacak, akşam konserler, havaifişek gösterileri ile sona erecek. Törenlere CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri de katılacak. Törenler sabah saat 08.00’de 21 pare top atışı ile başlayacak. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda askeri ve sivil erkanın katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak.

Saygı duruşu

Saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı eşliğinde asker ve izci öğrenciler tarafından bayraklar göndere çekilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, anıt şeref defterini imzalayacak. Ardından Başkan Kocaoğlu, il genel meclis üyeleri ile birlikte Konak Orduevi’ne gidecek, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun şahsında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, İzmir halkının şükran duygularını iletecek. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ardından Valilikte tebrikleri kabul edecek. Bu arada Belkahve ve Halkapınar İstiklal Şehitliği’nde törenler düzenlenecek.

Bayrak göndere

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu Konak Meydanı’nda temsili olarak canlandırılacak. Süvari birlikleri temsili olarak İzmir’e girecek ve hükümet konağı önünde İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekilecek. Milli Eğitim Bakanlığı izcileri tarafından Muş, Malazgirt, Samsun ve Kocatepe Şehitlikleri’nden getirilen toprak, izciler tarafından Vali Kıraç’a sunulacak. Topraklar İlk Kurşun Anıtı’na dökülecek.

GÖKYÜZÜNDE ZAFER GÖSTERİSİ

İzmİr’İn kurtuluşunun temsili olarak canlandırılmasının ardından törenler Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. Burada yapılacak konuşmalardan sonra resmi geçit töreni gerçekleştirilecek. Meydandaki törenler Hava Kuvvetleri Komutanlığı Türk Yıldızları uçak akrotim gösterisi ile son bulacak.

ASKERLERDEN ZAFER COŞKUSU KONSERİ

Saat 19.00-19.30 saatleri arasında Güney Deniz Saha Bando Komutanlığı Orkestrası ’Zafer Coşkusu Konseri’ verecek. Hava Eğitim Bando Komutanlığı Orkestrası’nın Zafer Coşkusu Konseri de Karşıyaka Vapur İskelesi önünde gerçekleştirilecek.

CANDAN ERÇETİN VE KENAN DOĞULU

KurtuluŞ kutlamaları kapsamında saat 21.00-21.30 arasında Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Gündoğdu Meydanı’nda sona erecek fener alayı gerçekleştirilecek. Gündoğdu Meydanı’nda saat 21.30’da başlayacak konserde Candan Erçetin ve Kenan Doğulu sahneye çıkacak. Saat 22.30’da Konak, Bayraklı, Kadifekale, Gündoğdu, Üçkuyular, Karşıyaka, Göztepe, Bostanlı’da havaifişek gösterileri yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!