İzmir Çalıştayı’na Fazıl Say desteği

Güncelleme Tarihi:

İzmir Çalıştayı’na Fazıl Say desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2009 22:24

Ünlü sanatçı Fazıl Say, turnesi nedeniyle 24 Ekim’de düzenlenecek İzmir Kültür Çalıştayı’na katılamıyor. Piyano sanatçısı Say, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile bir araya gelerek önerilerini dile getirdi.

Haberin Devamı

TURNESİ nedeniyle 24 Ekim’de düzenlenecek izmir Kültür Çalıştayı’na katılamayacağını bildiren ünlü sanatçı Fazıl Say, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelerek önerilerini paylaştı. izmir’in sanat ve sanatçılar açısından her zaman önemli bir yer olduğunu söyleyen Fazıl Say, kentin son dönemlerde çok güzel kültür-sanat mekanları kazandığını belirterek şunları söyledi: “Hepimiz, izmir’in önemli bir kültür-sanat merkezi olabileceğine inanıyoruz. izmir’in bu potansiyeli mevcut ve ne kadar çok şey yaparsak o kadar dönüş alacağımız bir kent. Geçtiğimiz dönem izmir’e muhteşem bir konser salonu yapıldı. Şimdi de deniz kıyısında simgesel çapta bir opera binası projesi var. Benim hayallerimden birisi de, izmir’de bir bahar festivali ya da 9 Eylül kapsamında, o haftaya yayılacak büyük bir sanat festivali tarzı uluslararası bir etkinlik yapılması var.”El birliğiyle sanata katkıFazıl Say sözlerine şöyle devam etti: “Hiçbir şeyi insanlar tek yapamaz. Hep beraber yapmamız ve yaşamamız lazım. Bunu yapacağımıza, başaracağımıza da yürekten inanıyorum. Yapılacak olan Çalıştay, bu açıdan çok büyük bir önem taşıyor. izmir, sanatçılar açısından zaten faal bir şehir, sanatçıların ilk duraklarından birisi. Ama izmir’in daha da enternasyonelleşmesi, daha çok seyirciye, daha çok ve çeşitli kitleye nasıl ulaşılacağının belirlenmesi lazım. ” Fazıl Say ile görüşmesinin kent kültürü adına çok olumlu geçtiğini söyleyen izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “İzmir’i elbirliğiyle, kültür ve sanat insanlarımızın katkılarıyla, ülkemizin kültür ve sanat kenti yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Folkart’ta yeni hayat

Haberin Devamı

FOLKART Yapı, Folkart Narlıdere Evleri’nin tamamlanması nedeniyle düzenlediği kokteyl ile konuklara geçmişten günümüze müzik ziyafeti yaşattı. izmir’in a plus kalitesindeki ilk projeleri arasında yer alan Folkart Narlıdere Evleri’nde yapılan gecede Şef Hakan Şensoy yönetimindeki Folkart sinema Senfoni Orkestrası, unutulmaz film müziklerinden seçkin örnekler sundu. İsveçli opera, caz, müzikal ve resital solisti mezzo soprano Petra Jablonski ile  tenor Hakan Aysev de ünlü bestecilerin eserlerini yorumladı. Folkart Narlıdere’nin ‘hayata merhaba’ gecesi siyaset, iş dünyası ve bürokratları da bir araya getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı ertuğrul günay ile izmir Valisi Cahit Kıraç’ın da aralarında bulunduğu bine yakın konuk bu özel gecede heyecanlı ve müzik dolu saatlere ortak oldu.  Folkart Genel Müdürü Mesut Sancak, “750 çalışanımız ve 150 milyon liralık bütçemizle çalışıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!