İzmir-Bükreş turizm köprüsü

Güncelleme Tarihi:

İzmir-Bükreş turizm köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2010 00:00

Ekselans Turizm, Romanya’nın başkenti Bükreş’te açacağı acenteyle İzmir ve Ege turizminin gelişimine önemli katkı yapacak.

Haberin Devamı

ATİNA turuyla iki yakayı buluşturan Ekselans Turizm, yurtdışındaki acentelik çalışmalarına hız verdi. İzmir ve Ege’nin turizm pastasından daha fazla pay alması için yola çıkan Ekselans Turizm, Romanya’nın başkenti Bükreş’te açacağı acenteyle İzmir ve Ege turizminin gelişimine önemli katkı yapacak.
Turizm hızlanacak
İzmir-Atina arasında karşılıklı düzenledikleri ve iki halk arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesini sağlayan turun başarısı üzerine Atina’dan sonra Bükreş’te de acente açma kararı alan Ekselans Turizm, önümüzdeki aylarda faaliyete geçireceği Bükreş acentesi aracılığıyla, Çeşme’ye konaklamalı özel paket turlar gerçekleştirecek. Her yıl Romanya’dan 35 bini aşkın turistin Kuşadası bölgesine tatile geldiğine dikkat çeken Ekselans Turizm Genel Müdürü Laura Balkır, “Çeşme benzersiz havası, sağlık turizmindeki güçlü potansiyeli, sörf ve diğer alternatif turizm fırsatlarıyla Romen turistler için de biçilmiş kaftan. Efes, Meryem Ana ve diğer tarihi bölgeleri de içine alan özel tur paketleriyle Çeşme turizminin gelişimini hızlandıracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Vizesiz 90 gün seyahat

Romanya’da İzmir ve Çeşme’nin tanıtımının bugüne kadar yeterli ölçüde yapılmadığını dile getiren Balkır, “Romen vatandaşları tatili çok seviyor. Özellikle Avrupa Birliği’ne üye olduktan sonra Romenlerin tatil olanakları arttı ve vizesiz 90 gün seyahat edebiliyorlar” dedi.
İş dünyasına fırsat
Bükreş turu ile Romanya’nın gözde tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden Laura Balkır sözlerine “Drakula Şatosu, Kraliyet sarayı, kayak merkezi Braşov, Transilvanya, kaplıca ve termal kaynaklarıyla Bükreş görülmeye değer bir turizm merkezi konumunda. Tur kapsamında 4 ve 5 yıldızlı otellerde konaklama olanağı sunacağız. Turlar, İzmir ve Bükreş arasında ticaret yapmak isteyen işadamları için de fırsat yaratacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!