İzmir Ata’sını anmaya hazır

Güncelleme Tarihi:

İzmir Ata’sını anmaya hazır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2008 00:00

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70'inci yıldönümünde yarın özel tören, konser, sergi ve film gösterimi gibi çeşitli etkinliklerle anılacak.

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, yarın ölümünün 70'inci yıldönümünde tören, konser, sergi ve film gösterimi gibi çeşitli etkinliklerle anılacak.İzmir Valiliği ve Yaşar Üniversitesi (YÜ) işbirliğinde düzenlenecek anma töreni programı 10 Kasım Pazartesi günü (yarın) saat 08.45'te Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayacak.

Bayraklar yarıya inecek

Çelenklerin sunulması saat 09.05'e kadar sürecek. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te ise Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı Bandosu'nun çalacağı İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekilecek ve yarıya indirelecek.Resmi daire ve kuruluşlar, binalar, meskenler, özel işyerleri, kara ve deniz ile diğer ulaştırma vasıtaları da bayraklarını yarıya indirecek. Sivil savunma, itfaiye ve fabrikalar sirenleri, deniz ve kara ulaşım araçları klaksonlarını çalacak. İki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Anıt Şeref Defteri'ni imzalayacak.Cumhuriyet Anıtı'ndaki törenin ardından Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu'ndaki anma törenine geçilecek. Rektörlüğün hazırladığı anma programı saat 10.00'da başlayacak.

Saygı duruşu yapılacak

Törene mülki, askeri, adli erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve memurları ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katılacak. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, ’Atatürk'ün Bilim ve Sanat Duyarlılığı’ başlıklı bir konuşma yapacak. Ardından ’Son Balo: Vals ve Zeybek’ adlı kısa film gösterimi olacak. Tören, Yrd. Doç. Dr. Efdal Sevinçli'nin ’Çağının Öncüsü Atatürk' başlıklı konuşması ile devam edecek. Atatürk'ün en sevdiği arya Tosca Operası'ndan VisiD'Arte adlı müzik dinletisi ile sona erecek.

BİR HAFTA BOYUNCA ETKİNLİKLERE DEVAM

10 Kasım etkinlikleri kapsamında Hanri Benazus ve Ahmet Gürel'in katkılarıyla Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü'nün ’Atatürk Fotoğrafları' sergisi gezilebilecek. Müdürlüğün alt kat sergi salonunda sergi 13 Kasım tarihine kadar açık kalacak. Yaşar Üniversitesi'nin etkinlikleri kapsamında ’Atatürk Kitapları' ve ’Atatürk Fotoğrafları' sergileri Selçuk Yaşar Kampüsü Rektörlük Sergi Alanı'nda gezilebilecek. Sergi 14 Kasım'a kadar açık kalacak. Atatürk Belgeselleri adlı film gösterimi 10-14 Kasım tarihleri arasında Selçuk Yaşar Kampüs Cep Sineması'nda saat 12.30-13.30 saatleri arasında gösterilecek. 10 Kasım'ı izleyen günlerde de Atatürk'ü anma etkinlikleri devam edecek.

KONFERANS DİZİSİ

Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu'nun İzmir Özel Türk Koleji Cahit Gürkan Konferans Salonu'nda konferans dizisi düzenleyecek. Saat 11.00-13.00 saatleri arasındaki konferans dizisinde ilk olarak 118-R Yönetim Çevresi Atatürk Platformu Başkanı Prof. Dr. Fikret Sönmez, ’Atatürk ve Tarihteki Diğer Büyükler' başlıklı bir konuşma yapacak. Hürriyet Gazetesi Ege Temsilcisi Hakan Tartan, ’Atatürk ve İzmir' konulu konuşma yapacak. Ardından Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan'ın ’Atatürk ve Çağdaşlık', İTK Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel'in ’Uluslararası Barışçı Atatürk' başlıklarında konuşmaları olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!